Alta trasnaie in Rusia: „Hartia alba pentru copiatoare este daunatoare sanatatii umane”. Din cauza sanctiunilor, Rusia nu mai are substante chimice de albire a hartiei

externe

Ministerul rus al Comertului a decis ca hartia alba poentru copiatoare este acum periculoasa pentru sanatatea rusilor si trebuie evitata cu orice pret.

„Am aflat ca acest tip de hartie de birou alba, stralucitoare, este daunatoare pentru sanatatea umana”, a declarat ministrul adjunct al Comertului, Oleg Bocharov, potrivit RIA Novosti.

„Se pare ca hartia cu o textura mai aspra este mai buna pentru ochi”, a sustinut ministrul.

Realitatea este mult mai simpla, arata insa The Daily Beast: sanctiunile impuse Rusiei de cand presedintele rus Vladimir Putin a lansat razboiul din Ucraina in luna februarie a acestui an au lasat producatorii de hartie fara substante chimice de albire a hartiei. In mod normal, producatorii rusi se bazau pe importurile din Finlanda pentru a face acest lucru.

Razboiul din Ucraina a pus piedici pentru planurile Rusiei in domeniul hartiei – in special pentru ca oficialii rusi nu au recunoscut inca in mod oficial ca fortele rusesti duc un razboi si continua sa sustina ca nu ataca orasele ucrainene. Oficialii guvernamentali rusi continua sa le spuna rusilor ca fortele lor fac pur si simplu parte dintr-o „operatiune militara speciala” menita sa demilitarizeze Ucraina. Iar guvernul rus se straduieste sa gaseasca o modalitate de a explica schimbarile in calitatea hartiei.

Deja, fabricile de celuloza si hartie din Svetlogorsk, Kondopoga si Torino au inceput sa se reorienteze pentru a produce cu succes hartie fara a folosi inalbitor, ca urmare a sanctiunilor, potrivit RIA Novosti.

Mai mult despre:

Comentarii: