externe

Alti trei suspecti au fost retinuti in legatura cu atacul terorist de la Moscova. Aparent, singura lor vina este ca si-au vandut autoturismul Renault teroristilor

Tribunalul districtual Basmannii din Moscova a dispus plasarea in arest preventiv a inca trei suspecti pentru presupusa lor implicare in atacul terorist din 22 martie, in urma caruia au murit peste 130 de persoane, potrivit Comitetului de Investigatii al Rusiei.

Mai multi barbati inarmati au deschis focul la Primaria Crocus din Krasnogorsk, la nord-vest de Moscova, in seara zilei de 22 martie, ucigand cel putin 139 de persoane si ranind peste 120.  O ramura a Statului Islamic (ISIS) a revendicat atacul la scurt timp dupa aceea.

Printre suspectii arestati preventiv la 25 martie se numara fratii Aminchon si Dilovar Islomov, precum si tatal lor, Isroil Islomov. Cei trei barbati locuiesc si lucreaza in regiunea Tver din nord-vestul Rusiei, scrie cotidianul Kyiv Independent.

Comitetul de ancheta a confirmat anterior, la 23 martie, arestarea a patru persoane suspectate de comiterea impuscaturilor. Suspectii prezentau semne de abuz fizic, unul dintre barbati fiind adus la tribunal intr-un scaun cu rotile. Pe internet au circulat fotografii si videoclipuri care arata presupusele torturi aplicate de autoritatile ruse asupra supectilor.

Dilovar Islomov este fostul proprietar al unei masini Renault albe cu acoperis negru, despre care autoritatile sustin ca a fost vehiculul de fuga al atacatorilor de la Primaria Crocus. Comitetul de ancheta a sustinut ca Islomov a participat la „activitatile unui grup organizat” impreuna cu unul dintre ceilalti presupusi atacatori, Shamsidin Fariduni.

Aminchon Islomov a declarat ca el si fratele sau s-au dus singuri la politie dupa ce au auzit despre atac. Ei au spus ca au vandut vehiculul cu o saptamana inainte. „Ne-am dus noi insine cand am aflat ca am vazut masina mea”, a declarat Dilovar Islomov.

S-a dispus ca sotii Islomov sa fie trimisi intr-un centru de detentie preventiva pana la 22 mai. Aminchon Islomov si-a negat vinovatia in instanta. „Sunt nevinovat”, a declarat el judecatorului.

Presedintele rus Vladimir Putin a continuat, in comentarii publice, sa incerce sa faca legatura intre atac si Ucraina, in ciuda faptului ca nu exista nicio dovada a implicarii ucrainene si ca ISIS a recunoscut ca se afla in spatele impuscaturilor.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Burkina Faso suspenda emisia posturilor de radio BBC Africa si VOA din cauza relatarilor privind uciderea a 223 de sateni de catre armata

Burkina Faso a suspendat timp de doua saptamani emisia BBC Africa si Voice of America…

7 ore ago

Flacara olimpica, preluata la Atena de presedintele Comitetului de organizare a JO de vara. Va calatori 12 zile la bordul velierului Belem pana la Marsilia

Jucatorul grec de polo pe apa Ioannis Fountoulis, ultimul dintr-un lung sir de purtatori de…

7 ore ago

Extremistul Ben-Gvir, ministrul israelian al securitatii nationale, ranit usor intr-un accident de masina

Ministrul israelian al securitatii nationale, extremistul Itamar Ben-Gvir, a fost transportat la spital dupa ce…

7 ore ago

Sustinatorii premierului spaniol Sanchez convoaca mitinguri, in timp ce liderii de stanga din strainatate il indeamna sa ramana in functie

Sustinatorii premierului spaniol Pedro Sanchez pregatesc mitinguri pentru a-l indemna sa ramana in functie, dupa…

7 ore ago

Netanyahu spune ca deciziile CPI nu vor afecta actiunile Israelului insa vor crea un precedent periculos

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, vineri, ca orice decizie a Curtii Penale Internationale, care…

8 ore ago