„Am calculat foarte bine toti pasii”. PNL anunta PSD ca nu scapa de alegerile anticipate. Ce asumari de raspundere urmeaza

politica

Vicepremierul Raluca Turcan declara intr-un interviu la RFI ca PSD va avea destule ocazii sa demita Guvernul Orban prin motiune de cenzura si sa se deschida astfel calea anticipatelor, intrucat Executivul urmeaza sa-si asume raspunderea pentru mai multe legi.

Raluca Turcan spune ca Guvernul Orban intentioneaza sa-si asume raspunderea pentru desfiintarea Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie: ”In momentul in care am declansat calendarul alegerilor anticipate, am ales cateva teme, care pe de o parte rezolva o mare parte din programul de guvernare pe care noi il avem si care este blocat in Parlament de catre actuala guvernare. Va dau exemplul desfiintarii Sectiei de investigare a magistratilor. E un proiect pe care il avem in Parlament, cel mai probabil va fi in continuare pitit acolo, protejat de catre cei care au incercat sa slabeasca justitia pana acum si pe care intentionam sa ne angajam raspunderea. Vom vedea daca depun motiune de cenzura”.

Vicepremierul precizeaza ca Executivul si-ar putea asuma raspunderea si pentru desfiintarea pensiilor speciale ale parlamentarilor: ”Mai exista subiectul pensiilor speciale. Varianta care iese din Parlament nu este o varianta satisfacatoare pentru romanii care vor echitate maxima in sistemul de pensii si pensii calculate pe baza de contributivitate. De aceea, o alta angajare de raspundere va fi aceea, cel mai probabil, pe desfiintarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, un subiect care atinge foarte mult un numar mare de parlamentari si care este posibil sa conduca la o motiune de cenzura”.

Raluca Turcan declara ca exista un calendar ”bine gandit” pentru declansarea alegerilor parlamentare anticipate: ”Avem un calendar foarte bine gandit, care ne va duce in situatia fie de a avea alegeri anticipate, fie daca prin absurd nu se poate ajunge la alegeri anticipate, ceea ce eu nu cred, pentru ca am calculat foarte bine toti pasii, vom avea un program de guvernare obtinut prin angajarea raspunderii Guvernului, adica printr-un demers extrem de curajos si pe care nu l-am putea obtine cu acest Parlament ostil”.​​

Mai mult despre:

Comentarii: