Amazon concediaza din nou angajati. Companiile din domeniul tehnologiei au redus peste 244.000 de locuri de munca numai in 2023

externe

amazon, big tech

Concedierile au ramas o realitate nefericita a anului 2023, fiind efectuate de zeci de companii din tehnologie, relateaza Business Insider.

Luni, Amazon a anuntat ca va concedia peste 180 de angajati din cadrul diviziei sale Amazon Games. Miscarea este menita sa ajute compania la „concentrarea eforturilor pe realizarea si publicarea de jocuri video”, a declarat un purtator de cuvant pentru Insider.

La inceputul acestui an, Amazon a redus 18.000 de posturi in ianuarie si a concediat alte 9.000 de persoane in martie.

„Niciodata nu este placut sa iti iei ramas bun de la colegi”, a scris Christoph Hartmann, vicepresedinte al Amazon Games, in memoriul sau catre angajati. „Aceasta nu este o decizie la care echipa de conducere a ajuns rapid, ci a fost rezultatul unor consideratii ample si al trasarii unui plan de parcurs pentru viitorul nostru”, a mai afirmat Hartmann.

Intre timp, zeci de alte companii au facut reduceri semnificative de personal in acest an: Companiile de tehnologie, inclusiv Meta si Google, si colosul financiar Goldman Sachs, au anuntat concedieri importante in primele saptamani ale anului 2023, pe fondul ingrijorarilor legate de economie.

Reducerile de personal au urmat reducerilor semnificative pe care companiile, inclusiv Meta si Twitter, le-au facut spre sfarsitul anului trecut.

Potrivit datelor de pe Layoffs.fyi, un site care urmareste concedierile de la inceputul pandemiei, companiile din domeniul tehnologiei au redus peste 244.000 de locuri de munca numai in 2023 – comparativ cu perioada pandemiei, cand au redus 80.000 de posturi in perioada martie-decembrie 2020 si 15.000 in 2021.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: