Ambasada Marii Britanii, REACTIE IMEDIATA dupa propunerile penalilor din PSD de a schimba Codul Penal

news

Ambasada Marii Britanii a precizat, miercuri, ca urmareste indeaproape propunerile de modificare a Codului Penal si Codului de Procedura Penala, subliniind ca Parlamentul trebuie sa sprijine institutiile sistemului judiciar si statul de drept.

„Urmarim indeaproape si am luat nota de preocuparile semnalate referitor la propunerile de modificare a Codului de Procedura Penala si a Codului Penal”, a transmis Ambasada Marii Britanii.

„Asa cum recomanda raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare si Verificare, Parlamentul trebuie sa sprijine institutiile sistemului judiciar si statul de drept”, a mai precizat misiunea diplomatica, citata de Mediafax.

Senatorii Cristiana Anghel (PC) si Ovidiu Dontu si Ioan Chelaru (PSD) au propus, marti, in Comisia juridica, un amendament la Codul Penal si la cel de Procedura Penala, prin care „masurile preventive pot fi dispuse daca exista probe sau indicii temeinice”, inlocuind sintagma ”suspiciuni rezonabile”.

De asemenea, alti zece deputati ai PSD, dintre care jumatate au probleme penale, au initiat si ei un proiect de modificare a Codului Penal, astfel incat sa ingreuneze munca procurorilor si sa ii timoreze.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: