Ambasada Turciei multumeste Romaniei: „Nu vom uita niciodata ajutorul vostru pretios”. 60 de salvatori romani au plecat in Turcia

news

Ambasada Turciei la Bucuresti a transmis, luni, multumiri Romaniei pentru ajutorul acordat in urma cutremurului devastator care a ucis, potrivit ultimului bilant, peste 3.000 de persoane. Institutia face apel si pentru colectarea de donatii.

Ambasada Turciei la Bucuresti a transmis multumiri Romaniei pentru echipa de interventie, formata din aproape 60 de persoane, care a fost trimisa sa ajute la cautarea victimelor.

”Multumim, Romania! Nu vom uita niciodata ajutorul vostru pretios. (…) Apreciem eforturile lor si le dorim mult succes”, a transmis Ambasada Turciei.

Institutia, dar si Ambasada Romaniei in Turcia, face apel pentru strangerea de donatii: ”Persoanele care doresc sa vina in sprijinul Autoritatii pentru managementul dezastrelor si situatiilor de urgenta din Turcia, in interventia de cautare si recuperare a persoanelor afectate de cutremurele de azi, pot face acest lucru printr-o donatie direct pe site-ul AFAD, accesand pagina: https://www.afad.gov.tr/depremkampanyasi2”.

Totodata, cele doua ambasade au distribuit pe paginile de socializare link-urile institutiilor care pot oferi informatii despre starea drumurilor si autostrazilor din tara.

Un cutremur foarte puternic, cu magnitudinea de moment evaluata de USGS la 7,8, s-a produs, luni dimineata devreme, la adancimea de 17,9 kilometri, in partea de sud a Turciei, in provincia Gaziantep, in apropiere de granita cu Siria.

A fost urmat apoi, in jurul pranzului, de o replica aproape la fel de puternica, de magnitudine 7,5.

Bilantul victimelor depaseste 3.000 de morti in ambele tari.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: