externe

Ambasadele din China au fost avertizate de Beijing sa nu mai afiseze materiale de „propaganda”. Multe ambasade au proiectat drapelul Ucrainei pe fatade

China a notificat ambasadele straine si organizatiile internationale sa nu expuna materiale de „propaganda politizata” pe cladirile lor, o instructiune despre care diplomatii spun ca vizeaza misiunile care au afisat steaguri ucrainene de la invazia Rusiei, scrie Reuters, preluata de US News.

Mai multe misiuni straine din China au arborat steagul ucrainean sau au afisat imaginea acestuia in postere si lumini, dupa invazia din 2022 din februarie, care a declansat condamnarea internationala a Rusiei.

„Nu folositi peretii exteriori ai cladirilor pentru a afisa propaganda politizata”, a declarat Ministerul chinez de Externe intr-o notificare datata 10 mai.

Instiintarea, a carei copie a fost consultata de Reuters, a fost adresata „tuturor ambasadelor si reprezentantelor din China ale organizatiilor internationale”.

In anunt, ministerul nu a mentionat steagurile ucrainene sau anumite mostre de „propaganda”, dar patru diplomati cu sediul la Beijing, care au vorbit cu Reuters sub rezerva anonimatului, au declarat ca este vorba in mod clar de expozitii de solidaritate cu Ucraina.

Intrebat despre notificare in cadrul unui briefing, purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe, Wang Wenbin, a declarat ca ambasadele si birourile organizatiilor internationale au datoria de a respecta legile si reglementarile Chinei, fara a oferi detalii.

La cateva saptamani dupa ce Rusia a lansat ceea ce numeste „operatiunea sa militara speciala” in Ucraina, un poster cu steagul ucrainean de pe peretele exterior al Ambasadei Canadei a fost mazgalit cu graffiti anti-NATO, potrivit unui martor Reuters.

Misiunile Uniunii Europene, Marii Britanii, Germaniei si Poloniei la Beijing au afisat, de asemenea, imagini cu steaguri ucrainene.

China a facut apel la pace in Ucraina, dar s-a abtinut sa condamne Rusia, ceea ce a dus la critici din partea tarilor occidentale.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Medici la cutite: un pacient din Slobozia asteapta de zece zile sa fie operat, dar interventia se tot amana fiindca anestezistul si chirurgul sunt certati

Un pacient internat la Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia asteapta de zece zile sa fie…

15 minute ago

Finlanda va folosi militari rezervisti pentru paza granitei cu Rusia, in eventualitatea sosirii unor valuri bruste de migranti, incurajate de rusi

Finlanda planuieste sa isi schimbe regulile de recrutare pentru a permite rezervistilor sa ajute la…

31 de minute ago

Joe Biden si Donald Trump au convenit sa aiba doua dezbateri prezidentiale, in iunie si septembrie

Ultima data cand presedintele Biden sau fostul presedinte Donald Trump au participat la o dezbatere…

46 de minute ago

Din nou, mana lunga a Moscovei? Scriitorul care a incercat sa-l asasineze pe premierul slovac Fico este sustinator fervent al unui grup paramilitar pro-rus

Desi tentativa de asasinat comisa de scriitorul slovac Juraj Cintula asupra premierului Robert Fico a…

O oră ago

La clinica Sanador din Bucuresti, pacientii cu bilet de trimitere sunt programati la RMN doar noaptea, ca… asiguratii

O investigatie PressOne a scos la iveala un tratament „special” pentru asigurati la clinica privata…

O oră ago

Vladimir Putin a sosit la Beijing, in prima sa calatorie in strainatate dupa ce a fost reales presedinte al Rusiei

Presedintele rus Vladimir Putin a sosit in capitala chineza Beijing, in prima sa vizita in…

2 ore ago