Ambasadorul Italiei in RD Congo a fost ucis intr-o ambuscada. El se afla intr-un convoi al ONU

externe

Ambasadorul Italiei in Republica Democratica Congo si un carabinier care il insotea au fost ucisi intr-un atac impotriva convoiului Misiunii ONU cu care se deplasau in estul acestei tari, a anuntat Ministerul de Externe de la Roma intr-un comunicat, transmit ANSA si Reuters, citate de Agerpres.

Potrivit ANSA, ministerul a confirmat moartea ambasadorului Luca Attanasio, transportat dupa atac la spitalul din Goma, unde i s-a anuntat decesul.

Circumstantele atacului, in care a fost ucis si un carabinier, nu sunt clare inca.

Victimele calatoreau la bordul unui autovehicul dintr-un convoi la MONUSCO, misiunea ONU pentru stabilizarea Republicii Democratice Congo, si in care se afla si seful delegatiei UE.

Potrivit agentiei Reuters, care citeaza autoritatile parcului national Virunga, convoiul a fost atacat in apropierea orasului Kanyamahoro, in jurul orei locale 10:15 (08:15), in cadrul unei tentative de rapire.

Numeroase grupari armate actioneaza in si in jurul parcului national Virunga, situat de-a lungul frontierelor congoleze cu Rwanda si Uganda. Aceste grupari au atacat in repetate randuri paznici ai parcului Virunga.

Mai mult despre:

Comentarii: