Ambasadorul Japoniei lauda modul in care e condusa Romania: „Romania se afirma din ce in ce mai mult ca o forta stabila in UE”

news

Romania se afirma din ce in ce mai mult ca o forta stabila in Uniunea Europeana, a afirmat ambasadorul Japoniei la Bucuresti, Hiroshi Ueda, si a adaugat ca va sustine eforturile tarii noastre in decursul evaluarii de aderare la Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).

„Japonia si Romania impartasesc aceleasi valori fundamentale, precum statul de drept, democratia si altele. Partener important pentru Japonia, Romania se afirma din ce in ce mai mult ca o forta stabila in UE si ca tara de la granita estica a NATO. In prezent, lucram intens pentru lansarea Parteneriatului Strategic menit sa ridice relatiile noastre la un nou nivel. Recent, Romania a inceput negocierile pentru aderarea la OCDE. Consider ca aceasta este o ocazie extrem de importanta pentru Romania si doresc sa ii sprijin eforturile in perspectiva viitoarelor evaluari”, a aratat diplomatul, intr-un mesaj video, inregistrat cu ocazia Zilei Nationale a Japoniei.

In acest context, el a vorbit de relatiile economice bilaterale si despre proiectele de infrastructura, precum linia de metrou catre aeroportul „Henri Coanda”.

De asemenea, ambasadorul a spus ca podul de la Braila „va fi finalizat pana la sfarsitul acestui an si va deveni un nou punct de reper al Romaniei”.

Totodata, diplomatul a mentionat si cooperarea culturala a celor doua tari si a marturisit ca a fost impresionat de popularitatea pe care limba, literatura si cultura pop japoneze o au in tara noastra.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: