Ambasadorul PSD-ist Catalin Dancu este avocatul proxenetului Alexandru Bodi: „Acest dosar a inceput destul de prost”

politica

Avocatul proxenetului Alexandru Bodi este nimeni altul decat Catalin Dancu, cel care a fost numit consul la New York de Regimul PSD. De altfel, Liviu Dragnea a incercat sa il numeasca si ambasador in Israel, insa s-a opus Klaus Iohannis.

Dancu a organizat luni o conferinta de presa pentru a-l apara peAlexandru Bodi.

„Ca avocat spun ca acest dosar a inceput destul de prost. Domnul Bodi Alexandru a fost subiectul monitorizarii de catre autoritatile romane din anul 2018. Pana la retinere a fost sub supraveghere si cu toate acestea nu au existat elemente care sa indice infractiunile ce i se imputa acum.

A fost monitorizare video, in cooperare cu autoritatile din Germania. Aceste autoritati straine nu au transmis Romaniei date ca Bodi a savarsit astfel de fapte pe teritoriu german.

(…) Apar trei persoane in dosar, trei fete, audiate fara prezenta avocatilor. O fata nu se cunoaste, nu a putut fi auzita de avocati.

In 2018 Bodi Alexandru avea surse de venit licit pe teritoriul german, atat de mari, incat nu putea reprezenta pentru el interes de a obtine bani de la o fata care practica prostitutia”, a sustinut Dancu.

Alex Bodi, fostul sot al Biancai Dragusanu, a fost arestat, in urma cu doua saptamani, in dosarul deschis pentru trafic de persoane si proxenetism. Alaturi de Bodi, au fost arestate preventiv alte sapte persoane.

Alex Bodi este acuzat de trafic de persoane, proxenetism si santaj. Potrivit unor surse judiciare, Alex Bodi ar fi recrutat mai multe tinere pe care le-a obligat sa se prostitueze, el fiind acuzat si de o infractiune de santaj.

Catalin Dancu a fost consul al Romaniei la New York din 2017 pana in noimebrie 2019, fiind numit in funtie de Regimul Dragnea.

„Practic am schimbat doi consuli, de la Milano si Shanghai. De asemenea e in pregatire consulul general de la New York, dl. Dancu (Radu Catalin Dancu – n.r.), care e un personaj foarte pitoresc. Incercam sa trimitem diplomati de cariera, care sa reprezinte cu adevarat interesele Romaniei si nu plasamente de ultima ora a unor oameni, clienti politici ai guvernului, pentru ca toate astea s-au facut practic dupa inceperea procedurii motiunii de cenzura, stiind ca e posibil sa cada guvernul”, a declarat atunci premierul Ludovic Orban.

Dancu  a devenit celebru in tara datoria clientilor pe care i-a reprezentat in diverse procese – Radu Mazare, Catalin Harnagea, Sorin Rosca Stanescu, Dinu Patriciu, Mihai Pacepa, Gigi Becali, Dumitru Sechelariu, Nicusor Constantinescu sau Gheorghe Stefan.

Dragnea si Dancila au incercat sa-l numeasca pe Dancu si ambasador in Israel, dar s-au impotrivit atat presedinteel Iohannis cat si mebrii vomunitatii evreiesti.

”Astazi, aflu din surse sigure, ca domnul Danciu este numit insarcinat cu afaceri la Tel Aviv. In haosul politic al acestei perioade se profita pentru finalizarea unor proiecte mai vechi. S-a renuntat la titlul de ambasador, pentru a se ocoli confirmarea sefului statului. Pentru moment… domnul Danciu se va multumi cu un post mai modest, dar pasul este facut! Repet, lipsa memoriei in spatiul public, cat si lipsa sensibilitatii politice fac loc unor gesturi condamnabile moral. Caci un negationist, numit intr-un inalt post diplomatic la Tel Aviv este o insulta greu de suportat!”, scria pe Facebook, anul trecut,  profesorul Liviu Rotman, membru marcant al comunitatii evreiesti.

Rotman il califica pe avocatul Catalin Dancu drept ” un personaj toxic” si aminteste ca la inceputul anilor 2000 era activ la “curtea” lui Becali, secretar general al Partidului Noua Generatie, de orientare extremista xenofoba, in acelasi timp apropiat al “tribunului” Vadim Tudor.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: