Ambasadorul Romaniei la Washington, invitat de vicepresedinta SUA, Kamala Harris, la petrecerea de Craciun

politica

Andrei Muraru, Kamala Harris, ambasador, petrecere de sarbatori, Washington

Traditionala petrecere de Craciun organizata de vicepresedintele SUA, Kamala Harris, a avut loc si in acest an la resedinta oficiala a inaltului demnitar american. Printre invitati s-a numarat si ambasadorul roman la Washington, Andrei Muraru.

Diplomatul roman a postat pe contul sau de Facebook, cu acest prilej, urmatorul mesaj:

„M-am bucurat impreuna cu Andreea de petrecerea de Craciun in stil american, invitati de Vicepresedinta SUA, Kamala Harris, la resedinta sa oficiala.

I-am multumit doamnei Vicepresedinte pentru prietenia sa statornica pentru Romania si am rememorat impreuna cu Al Doilea Domn al Statelor Unite, Doug Emhoff, eforturile continue pentru combaterea antisemitismului. Prietenia si alianta dintre tarile noastre este facuta sa dureze in fata oricaror provocari.”

Reamintim ca Andrei Muraru a fost Consilier Prezidential al Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, la Administratia Prezidentiala, seful Departamentului pentru Relatii cu Autoritatile Publice si Societatea Civila.

Din 7 iulie 2021, el a fost acreditat ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Statele Unite ale Americii de Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, prin decret prezidential, la 7 iulie 2021. La 15 septembrie 2021, Presedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a acceptat scrisorile de acreditare ale ambasadorului Andrei Muraru.

In ciuda faptului ca a avut o activitate unanim apreciata, in calitate de ambasador, Andrei Muraru s-a confruntat, la inceputul acestei luni, cu criticile premierului PSD Marcel Ciolacu. Acesta a avut o iesire nervoasa dupa ce a participat, la sediul ambasadei, la o intalnire cu numerosi romani stabiliti in America, si ar fi fost deranjat, aparent, de atitudinea lui Muraru.

„Nu am  avut nicio discutie cu domnul ambasador si cred ca o perioada mai lunga de timp nu o sa avem discutii. In primul loc, eu am venit aici insotit de ministra de Externe, este reprezentanta de varf a diplomatiei romane, nu apucasem sa avem discutiile aplicate cum vor fi reprezentarile in ziua urmatoare de aceea am si spus ca cateodata e bine sa ai rabdare. Totusi, lipsa de anvergura a domnului ambasador si o reactie pana la urma cred ca emotionala a domniei sale nu l-a calificat pentru a fi ambasador”, a declarat Marcel Ciolacu.

Intrebat daca l-ar fi rechemat din postul de ambasador, daca decizia ar fi fost in pixul sau si nu al presedintelui, Ciolacu a spus: ”Categoric”.

In replica, presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a dezavuat comportamentul conflictual si agresiv manifestat la Washington de premierul Ciolacu.

„Indiferent de situatie, atunci cand vine vorba de imaginea Romaniei in afara granitelor, nu trebuie sa fie patata de problemele din politica interna. Cu atat mai putin nu trebuia sa aiba loc un astfel de moment. Nu am detalii, nu am discutat cu niciul dintre autorii acestei situatii. Nu asa se face politica externa, rufele se spala in familie. Este un atribut al Romaniei retragerea unui diplomat. Ce a facut domnul Ciolacu acolo… va rog sa il invitati sa va ofere detalii”, a declarat Ciuca.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: