Ambasadorul Rusiei in SUA promoveaza interventionismul: „Milioanele de rusi din Ucraina trebuie protejati/ SUA vor sa impinga Rusia inapoi in Est”

externe

Nu numai ca guvernul SUA continua sa ignore incercarile de asimilare fortata a rusilor din Ucraina, dar si aproba astfel de incercari cu sprijin politic si militar, a declarat ambasadorul rus in SUA, Anatoli Antonov, intr-o declaratie, postata pe pagina de Facebook a ambasadei, infirmeaza TASS.

Comentand remarcile oficialilor americani, care au pus la indoiala „genocidul” rusilor din Donbas, ambasadorul a spus: „Acest lucru provoaca indignare si indignare. Cum altfel poate fi interpretat bombardamentul zonelor rezidentiale de catre fortele armate ucrainene cu ajutorul lansatoarelor de rachete multiple sau locurile descoperite ale gropilor comune a aproape 300 de civili langa Lugansk, care au fost ucisi doar pentru ca au considerat limba rusa ca limba materna?”.

„Vedem aici nu doar standarde duble ale Statelor Unite, ci un cinism destul de primitiv si crud”, a continuat el.

„Principalul obiectiv geopolitic al Statelor Unite este de a impinge Rusia inapoi in Est, cat mai mult posibil. In acest scop, este nevoie de o politica care sa forteze populatia vorbitoare de limba rusa sa paraseasca actualele locuri de resedinta. Prin urmare, americanii prefera nu numai sa ignore incercarile de asimilare fortata a rusilor din Ucraina, ci si sa le aprobe cu tarie prin sprijin politic si militar”, a adaugat Antonov.

„Statele Unite trebuie sa inteleaga ca exista milioane de rusi care traiesc in Ucraina si ale caror interese trebuie sa fie asigurate si protejate. Aceasta este garantia statalitatii si integritatii teritoriale a Ucrainei”, a spus el.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: