externe

Ambasadorul Rusiei la ONU: „Bombardam intr-un mod foarte delicat in Ucraina”. 121 de copii ucraineni au fost ucisi, iar 167 au fost raniti

Ambasadorul Rusiei la ONU, Gennadi Gatilov, a declarat, marti seara, ca rusii nu au invadat Ucraina, ci desfasoara operatiuni militare limitate si a subliniat ca incearca sa bombardeze „delicat”, fara a lovi civilii, informeaza Le Figaro, citat de news.ro.

„Suntem in favoarea opririi masacrului, dar trebuie sa va uitati la situatia reala: masacrul este savarsit de cealalta parte, de radicalii ucraineni si neonazisti. Nu invadam Ucraina, desfasuram operatiuni militare limitate, pentru ca nu s-a putut tolera mai multa suferinta pentru rusii care traiesc de 8 ani in Donbass”, a justificat Ghenadi Gatilov, ambasadorul Rusiei la ONU, pentru postul elvetian RTS.

Invinovatind informatiile din mass-media occidentale pentru ca sunt „distorsionate in multe feluri”, Ghenadi Gatilov a asigurat: „Incercam sa (bombardam) intr-un mod foarte delicat, fara a rani populatiile civile. Avem un razboi informational. O multime de „stiri false” sunt afisate pe ecranele de televiziune”.

In decurs de o luna, 121 de copii ucraineni au fost ucisi, iar 167 au fost raniti in Razboiul din Ucraina, anunta Procuratura Generala ucraineana, relateaza AFP.

”Razboiul din Ucraina conduce la deplasari masive si la fluxuri de refugiati, conditii susceptibile sa provoace o crestere brutala a exploatarii si o mare criza a protectiei copiilor”, avertizeaza intr-un comunicat directoarea regionala in Europa si Asia Centrala a UNICEF Afshan Khan.

”Copiii deplasat risca sa fie despartiti de familie, sa fie exploatati si sa devina victime ale trafcului de persoane”, avertizeaza ea.

”Ei au nevoie ca guvernele din regiune sa intervina si sa implementeze masuri pentru a le asigura siguranta”, indeamna directoarea UNICEF.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Sondaj comandat de PNL. Burduja anunta ca a trecut pe locul 3: „Sunt la 7% distanta de locul 1”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a transmis pe grupurile interne ale PNL rezultatele…

39 de minute ago

Ignorand total faptul ca Rusia este stat agresor, China acuza SUA ca ar fi „direct responsabile de crearea si amplificarea crizei ucrainene”

Statele Unite sunt direct responsabile pentru crearea si dezvoltarea crizei ucrainene pana la stadiul actual,…

29 de minute ago

Ciolacu, la Iasi, enervat ca a fost intrebat despre pozitia sa fata de moldoveni: „Nu cred ca n-ati zis vreodata bancuri cu ardeleni, cu olteni”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, la Iasi, referindu-se la declaratia sa ca ”Buzaul nu…

19 minute ago

Presedintele cubanez cere SUA sa scoata Cuba de pe lista statelor care sponsorizeaza terorismul

Presedintele cubanez Miguel Diaz-Canel cere Statelor Unite sa scoata Cuba de pe lista statelor care…

32 de minute ago

Loviturile asupra aerodromului Belbek din Crimeea au distrus 3 avioane rusesti, arata imaginile din satelit. Au fost folosite rachete ATACMS

Imaginile din satelit din 16 mai ale urmarilor presupuselor lovituri cu rachete ucrainene asupra aerodromului…

O oră ago