externe

Rusia aduce masiv noi trupe la granita Belarusului cu Ucraina: „Continua mobilizarea sub acoperire pentru a recupera pierderile in randul trupelor ruse de ocupatie”

Echipamente militare ruse si belaruse se deplaseaza activ pe intreg teritoriul Republicii Belarus si se acumuleaza de-a lungul frontierei cu Ucraina, a anuntat Statul Major al fortelor armate ucrainene in ultimul buletin de razboi, transmite miercuri EFE, citata de Agerpres.

Potrivit Statului Major ucrainean, citat de agentia Ukrinform, in Rusia continua mobilizarea sub acoperire pentru a recupera pierderile in randul trupelor ruse de ocupatie, iar comisariatele ruse incearca sa recruteze militari in rezerva cu experienta de lupta.

Statul Major ucrainean mai spune ca trupele ruse sunt „demoralizate”, ca fortele ucrainene continua „operatiunile de aparare in directiile est, sud-est si nord-est”, ca exista grupuri operative care actioneaza in Donetk, in estul Ucrainei, si ca „este stopata inaintarea dusmanului in directia Zaporojie”, in sudul tarii.

Pe directia nord-est, „principalele eforturi se concentreaza pe protejarea frontierei de stat, descurajand ofensiva inamica in zona Malin”, trupele ucrainene reusind totodata sa apere Cernigau si „sa impiedice inaintarea dusmanului catre Kiev”.

In ceea ce priveste Mariupol (sud-est), oras-port asediat si bombardat de zile bune de catre armata rusa si unde sunt blocate circa 400.000 de persoane, fara curent electric, caldura sau apa, Statul Major ucrainean mentioneaza doar ca „este mentinuta apararea circulara”.

„Dusmanul este demoralizat in unele regiuni. In timpul asaltului asupra orasului Mariupol, intr-una din unitatile fortelor speciale implicate in ostilitati active, mai putin de 10% din personal este pregatit sa continue razboiul, restul militarilor fiind ucisi, raniti, bolnavi sau demoralizati”, potrivit Statului Major al armatei ucrainene.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cel mai mare producator german de arme, Rheinmetall, promite sa trimita Ucrainei „sute de mii” de obuze in acest an

Producatorul german de armament Rheinmetall va furniza Ucrainei „sute de mii” de obuze in 2024,…

14 minute ago

Furtuna cu grindina in judetul Prahova, stratul de gheata a depasit zece centimetri, iar masinile au fost luate de ape – VIDEO

Prima zi de Paste s-a incheiat cu ploi torentiale si furtuni in mai multe zone…

44 de minute ago

Armata israeliana a cerut localnicilor palestinieni sa evacueze cartierele din Rafah, pentru ca va declansa ofensiva impotriva Hamas

Fortele armate israeliene (IDF) au lansat in cursul diminetii fluturasi in estul Rafah, au trimis…

59 de minute ago

O femeie de 41 de ani din Italia a murit dupa ce a cazut de la peste 40 de metri inaltime, dintr-o tiroliana

  O femeie in varsta de 41 de ani a murit la Bema (Sondrio), in…

O oră ago

Un tanar a fost gasit batut in cuie pe un gard, in urma unui „atac sinistru” petrecut in Irlanda de Nord

Un barbat a fost transportat la spital in urma unei agresiuni grave petrecute duminica intr-o…

O oră ago

Elvetia il invita pe papa Francisc la viitorul summit mondial dedicat incheierii razboiului din Ucraina

Elvetia l-a invitat pe Papa Francisc sa participe la viitorul summit global pentru pace dedicat…

2 ore ago