Ambasadorul SUA le strica iar ziua lui Dragnea si Tariceanu: „Coruptia inseamna furt”

news

Coruptia inseamna furt din bunurile publice, iar daca acest furt s-ar opri, Romania ar deveni o tara mai prospera si ar putea investi in scoli, spitale, infrastructura.

Acest lucru, din nefericire, inca nu s-a intamplat pe masura asteptarilor, tocmai pentru ca s-a furat, a spus Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucuresti, intr-un interviu pentru Bihoreanul.

Hans Klemm spune ca Parteneriatul strategic dintre Romania si SUA este foarte puternic, iar Statele Unite apreciaza aceasta colaborare si isi doresc o Romanie si mai puternica, mai prospera, pentru ca asa ar aduce resurse mai mari in cadrul parteneriatului si ar putea fi realiza „lucruri mai marete decat in prezent”.

„Coruptia inseamna furt din bunurile publice. Daca acest furt se opreste, Romania ar deveni o tara mai prospera si ar putea investi in scoli, spitale, infrastructura, drumuri, lucru care din nefericire inca nu s-a intamplat pe masura asteptarilor, tocmai pentru ca s-a furat”, a spus diplomatul american in interviul pentru Bihoreanul.

Intrebat de ce insista cu fiecare prilej pentru respectarea statului de drept, Hans Klemm a spus ca aceasta este atitudinea SUA in relatia cu toate celelalte tari democratice, in special cu cele amenintate de forte care ar putea submina statul de drept.

„Cred cu tarie in valorile democratice, intemeiate pe fundamentul legii. O democratie e definita nu de lideri individuali, ci de lege. Toata lumea se supune legii, acesta e principiul de baza al democratiei, si aceasta e atitudinea SUA nu doar in Romania, ci in relatia cu toate celelalte tari democratice, in special cu cele amenintate dintr-un motiv sau altul de forte care ar putea submina statul de drept”, a afirmat Klemm.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: