Categories: news

Ambasadorul SUA, ultima lovitura aplicata PSD: „A luat sfarsit vechea domnie a coruptiei, nepotismului si criminalitatii organizate”

Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, anunta ca a avut o intalnire cu ministrul Justitiei, Stelian Ion. El s-a arata convins ca Stelian Ion va continua lupta anticoruptie, subliniind ca „a luat sfarsit vechea domnie a coruptiei, nepotismului si criminalitatii organizate, care incerca sa fure speranta si viitorul generatiilor de romani”.

„Romania si Statele Unite au o legatura incredibil de puternica si speciala. In timpul intrevederii noastre, am reiterat aceasta legatura si angajamentul nostru de colaborare pentru a ne asigura ca infractiuni precum crima organizata, coruptia endemica, traficul de persoane si infractiunile legate de drepturile de proprietate intelectuala nu vor fi tolerate in Romania. Standardele ‘toleranta zero’ la care au aderat in trecut Ministrul Predoiu si Ministrul Vela continua sa fie aceleasi standarde aplicate si de Ministrul Bode si Ministrul Ion. Ii aplaud pentru acest lucru. A luat sfarsit vechea domnie a coruptiei, nepotismului si criminalitatii organizate, care incerca sa fure speranta si viitorul generatiilor de romani. Statul de drept a fost consolidat in Romania si in continuare viitorul sau este unul stralucit”, a spus ambasadorul in urma intalnirii.

Declaratia integrala a ambasadorului SUA:

Romania isi continua drumul pe o cale stralucita si optimista. Miercuri, impreuna cu adjunctul meu, David Muniz si cu Scott Kerin de la Departamentul de Justitie am avut placerea si onoarea profesionala de a ne intalni cu noul ministru al justitiei, domnul Stelian Ion si cu o parte din membrii de la conducerea echipei sale.

A fost o intalnire detaliata si productiva, in care am discutat despre cooperarea extrem de solida dintre maretele noastre tari, stadiul mai multor propuneri in curs de lucru si despre noi initiative pe tema statului de drept. Sunt increzator ca Ministrul Ion va continua si va construi plecand de la eforturile si realizarile incredibile ale fostului ministru al justitiei Predoiu cu privire la aprofundarea aplicarii principiului statului de drept. Ministrul Ion, in calitate de parlamentar, si-a condus colegii in lupta impotriva fortelor coruptiei si a militat pentru consolidarea statului de drept. In calitate de ministru al justitiei, asa cum il cunosc, va folosi toate resursele de care dispune pentru a continua aceasta lupta.

Romania si Statele Unite au o legatura incredibil de puternica si speciala. In timpul intrevederii noastre, am reiterat aceasta legatura si angajamentul nostru de colaborare pentru a ne asigura ca infractiuni precum crima organizata, coruptia endemica, traficul de persoane si infractiunile legate de drepturile de proprietate intelectuala nu vor fi tolerate in Romania. Standardele ‘toleranta zero’ la care au aderat in trecut Ministrul Predoiu si Ministrul Vela continua sa fie aceleasi standarde aplicate si de Ministrul Bode si Ministrul Ion. Ii aplaud pentru acest lucru. A luat sfarsit vechea domnie a coruptiei, nepotismului si criminalitatii organizate, care incerca sa fure speranta si viitorul generatiilor de romani. Statul de drept a fost consolidat in Romania si in continuare viitorul sau este unul stralucit.

In ultimele saptamani, in timpul mai multor intrevederi cu membri ai guvernului din noua coalitie, am ramas impresionat de cooperarea dintre ministere si continuitatea perfecta a initiativelor anterioare. Romania si Statele Unite sunt cele mai bune prietene; mi-a facut placere sa reiterez, in fata Ministrului Ion, angajamentul nostru de a sta umar la umar cu poporul roman, pe calea progresului.

Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Citu, interventie taioasa: „Este o nebunie sa lasi locuri libere cand sunt romani care vor sa se vaccineze, i-am cerut domnului Gheorghita mai multa atentie”

Premierul Florin Citu a anuntat luni dimineata ca le-a cerut lui  Valeriu Gheorghita si lui…

17 minute ago

Klaus Iohannis, editorial de 8 Martie semnat alaturi de alti lideri UE. Mesajul este publicat in Financial Times, Politico si The Guardian

Femeile si fetele au fost printre cele mai afectate de criza sanitara cu care ne…

O oră ago

A murit de coronavirus fondatorul trupei Cargo, Adi Barar. El era internat la Spitalul Judetean Timisoara

Fondatorul trupei Cargo, Adi Barar, a murit, in noaptea de duminica spre luni, in urma…

2 ore ago

Nastase anunta spargerea PSD. Mai multi parlamentari PSD vor dezerta, cine este principalul beneficiar

Adrian Nastase a anuntat, duminica seara, la Antena 3 ca mai multi parlamentari PSD vor…

12 ore ago

Clotilde Armand le ia banii inapoi. Sute de politisti locali au incasat abuziv sporuri uriase in starea de urgenta: „Si-au dublat veniturile”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anuntat duminica seara ca sute de politisti locali care…

16 ore ago