externe

Amnesty International solicita eliberarea tuturor palestinienilor din Gaza detinuti ilegal de Israel

Israelul trebuie sa elibereze toti palestinienii din Fasia Gaza „detinuti in mod arbitrar” si sa faca lumina asupra deceselor,”disparitiilor fortate in masa” si „tratamentelor inumane” aplicate, a declarat miercuri Amnesty International, transmite AFP, citata de Agerpres.

„Toate persoanele detinute in mod arbitrar trebuie eliberate”, a spus directorul regional al ONG-ului, Heba Morayef, intr-un comunicat de presa, subliniind „necesitatea unei anchete independente” asupra presupuselor abuzuri comise asupra palestinienilor din Fasia Gaza.

Marti, armata israeliana a anuntat deschiderea unei anchete privind „moartea teroristilor in centrele militare de detentie”, fara a preciza numarul detinutilor in cauza sau circumstantele mortii acestora.

Armata israeliana a fost aspru criticata saptamana trecuta dupa difuzarea imaginilor cu zeci de palestinieni arestati in Fasia Gaza, aratati in lenjerie intima, legati la ochi si cu mainile incatusate, sub paza soldatilor israelieni.

Armata a raportat la inceputul lunii decembrie ca „500 de teroristi” au fost arestati in Fasia Gaza.

Razboiul a intrat miercuri in cea de-a 75-a zi. Cel putin 20.000 de persoane au fost ucise de la inceputul bombardamentelor israeliene, in principal femei, copii si adolescenti, potrivit Ministerului Sanatatii din Fasia Gaza. Aproximativ 1.140 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise in atacul Hamas din 7 octombrie.

Amnesty International a cerut, de asemenea, inca o data,”eliberarea imediata si neconditionata a tuturor ostaticilor”, amintind ca rapirea civililor constituie o crima de razboi.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Portugalia nu mai este o problema pentru Europa. Ce poate invata Romania de la o tara care a cunoscut si ea un exod masiv al tinerilor

La zece ani de la plecarea "barbatilor in negru" - managerii internationali ai Comisiei Europene,…

11 ore ago

Primarul Vlad Oprea, declaratii halucinante: „Locuim trei familii in casa de 1.000 mp: eu, mama si o verisoara”. Nu mai stie cate locuinte are pe numele lui

Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a facut declaratii halucinante, luni seara, la Realitatea Plus, incercand…

8 ore ago

Un sofer roman de tir a murit in Belgia dupa ce un capac de canal aruncat de pe un pod a intrat prin parbriz. Cinci belgieni au fost retinuti

Cinci belgieni, dintre care doi minori, au fost arestati si urmeaza sa ajunga in fata…

8 ore ago

Japonia isi protejeaza frumusetile naturii. Cei care doresc sa urce pe Muntele Fuji vor trebui sa se inregistreze in avans

Prefectura Yamanashi din centrul Japoniei a anuntat lansarea unui sistem online care va reglementa numarul…

8 ore ago

Memoriile Angelei Merkel vor fi publicate in noiembrie. Ea este acuzata acum de „greseli fatale” in relatia cu Rusia

Angela Merkel isi va lansa, pe 26 noiembrie, mult asteptatul volum de memorii cu titlul…

9 ore ago