Ampla curatenie la varful MAI in urmatoarele zile. Ofiterii si inaltii demnitari adusi prin „pile, relatii si cunostinte” sunt trimisi inapoi, „in locurile lor de bastina”

politica

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat joi ca saptamana viitoare vor fi demisi mai multi ofiteri si subsecretari de stat din cadrul MAI care au fost adusi in minister pe baza de „pile, relatii si cunostinte”.

„Saptamana viitoare vom face o cercetare administrativa, tocmai pentru ca acum raportul este desecretizat (Raportul 10 August – n.red.), lucru pe care nu l-au facut ceilalti ministri anteriori mie, nici chiar dl. Mihai Fifor, care, daca a desecretizat raportul – mergand pe ipoteza domniei sale – , putea de multa vreme sa ia masuri si vizavi de subsecretari de stat avansati asa, in mod miraculos, pe posturi de demnitari ai statului roman.

Saptamana viitoare, pe o analiza administrativa, vor mai fi permutati si alti ofiteri, alti angajati din minister la locurile lor de basina, de acolo de unde au venit, promovati prin pile, relatii si cunostinte”, a anuntat Marcel Vela la Digi24.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a mai spus  ca subsecretarul de stat Mihai Valeriu va fi demis, avand in vedere implicarea sa in represiunea din 10 august 2018. Surse judiciare au dezvaluit ca fostul ministru de Interne, Carmen Dan, a transmis ordinele de interventie in forta prin intermediul lui Valeriu.

„Daca ne referim la fostul secretar de stat, el este la dispozitia ministrului si printre deciziile mele de permutari de cadre in acest minister este retrimiterea acestui domn, subsecretar de stat, care a venit aici pe pile si relatii de la un sef de birou de sectie de politie din Bucuresti, la un post foarte inalt, de subsecretar de stat, responsabil cu ordinea publica, in cel mai scurt timp, am si eu acum motivul oficial, prin desecretizarea acestui raport, sa il trimit de unde a venit, adica sef de birou de sectie de politie. Iar daca DIICOT – va decide si instanta o culpa penala -, evident ca nu mai are ce cauta in politie. (…) Exact, la Mihai Valeriu ma refer”, a anuntat Vela la Digi24.

Carmen Dan, care se afla in concediu in 10 august 2018, a venit la biroul de la Ministerul de Interne si a preluat comanda operatiunilor in jurul orei 12:00, arata Raportul privind interventia in forta a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018, citat de hotnews.ro.

Potrivit surselor citate, aceasta a preluat comanda de la Nucu Marin, secretar de stat in MAI la acea data.

Din acel moment, ordinele au fost date prin intermediul lui Mihai Valeriu, subsecretar de stat, au precizat sursele citate.

Raportul prezinta detaliat misiunile, unitatile efective deplasate in zona Pietei Victoria si desfasurarea evenimentelor pe ore si minute.

Potrivit unor surse din DIICOT, Mihai Valeriu ar fi tinut permanent legatura cu Liviu Dragnea si liderii huliganilor. De notat ca aceasta informatie nu face parte din raportul desecretizat joi.

Joi, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anuntat ca raportul despre evenimentele din 10 august a fost declasificat si a fost trimis catre DIICOT, pentru a fi folosit in ancheta care are loc in urma plangerilor depuse de persoane implicate.

Vela a precizat ca joi dimineata a fost primit ultimul aviz de la una dintre institutiile implicate, iar o comisie din cadrul MAI a decis declasificarea documentului.

Mai mult despre: ,

Comentarii: