Amplu articol in Germania. Dragnea si Teleorman, imaginea unei Romanii condusa de corupti: „Partidul a dat, Partidul a luat. Social-democratii romani sunt corupti si au multi alegatori”

politica

Una dintre cele mai influente publicatii germane, Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), publica un amplu articol dedicat modului in care actioneaza PSD, partidul de guvernamant din Romania. Comportamentul partidului condus de Dragnea este ilustrat intr-un reportaj realizat chiar in Teleorman.

„Partidul a dat, Partidul a luat”, se intituleaza articolul din publicatia germana. Inca de la inceput, jurnalistul german, prezent in Rosiorii de Vede, judetul Teleorman, prezinta imagine lugubra a vietii in acest judet dominat de PSD. „Teleorman: Una dintre cele mai sarace provincii din Romania. Social-democratii romani sunt corupti si au multi alegatori. Partidul a dat, Partidul a luat”, scrie FAZ.

„Pe o astfel de vreme nu poti sa stai prea mult afara, asa ca vecinii si prietenii nu se aduna pe strada, ci in micul magazin cu produse electrice de la parterul cladirii din prefabricate. Intre cutii de carton cu becuri, tuburi fluorescente, prize si intrerupatoare de lumina, sub un cer de lampi suspendate, de diferite forme si marimi, ei joaca table pe un scaun. Doi joaca, cealalti discuta despre una, despre alta. Stii foarte multe despre despre fiecare intr-un oras atat de mic, insa eviti sa discuti despre politica.

‘Oamenii nu sunt obisnuiti sa-si spuna parerea’, spune comerciantul. ‘Si, desigur, iti faci griji: dacanu vom mai fi prieteni dupa aceea?”. Si sotia sa se abtine, viata este oricum dificila. Ea si sotul ei sunt in magazin sase zile pe saptamana, de dimineata devreme pana seara, cu exceptia duminicilor, cand inchid putin mai devreme. Ei situ ca exista doua supermarketuri in oras, unde se gasesc becuri si baterii cu putin mai ieftine decat le puteti cumpara. Insa se pot considera totusi norocosi – traiesc mai bine decat multi altii din oras, au mijloace de trai. De aceea nu vor sa se certe cu niciun client. Mai mult: pentru un proprietar al unei afaceri mici, este mai bine sa fii in relatii bune cu PSD, indiferent de ceea ce crezi in particular despre ei. Deoarece partidul are orasul sub un control ferm”, scrie FAZ.

faz

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: