Ana Birchall le face praf pe judecatoarele rosii din CSM: „Sfideaza solicitarea majoritatii romanilor”

politica

Ana Birchall, fost ministru al Justitiei, reactioneaza dur dupa ce CSM a decis sa respinga proiectul legislativ al USR de desfiintare a Sectiei Speciale. „In forma actuala, SIIJ este o Cooperativa Nufarul de albire a magistratilor certati cu legea sau corupti”, a afirma Birchall.

„Este inexplicabil felul in care plenul CSM a inteles astazi sa sfideze solicitarea majoritatii romanilor, opinia cvasi unanima a sistemului judiciar, recomandarile tuturor organismelor internationale, precum si reguli elementare de echitate si egalitate a cetatenilor in fata legii, votand impotriva desfiintarii SIIJ. Toti cei care nu au votat pentru avizarea favorabila practic au sustinut mentinerea SIIJ.

In forma actuala, SIIJ este o Cooperativa Nufarul de albire a magistratilor certati cu legea sau corupti, inamicul curatirii magistraturii de personaje toxice care nu fac cinste statutului de magistrat. Raportul de activitate pe anul 2019 este graitor: 417 dosare lucrate, din care 415 clasate! Ma intreb daca in spatele acestui vot nu stau temerile unora din consiliu fata de consecintele posibil penale ale unora din actiunile lor…

P.S. Inteleg ca au fost 3 buletine de vot. Votul care conteaza este cel dat pentru avizare pozitiva, cu sau fara observatii! Restul sunt fente ieftine de imagine!”, a reactionat Birchall.

Judecatorul Cristi Danilet acuza ca interese ascunse au stat la baza deciziei CSM de joi de a respinge propunerea de desfiintare a Sectiei Speciale.

„Comisia Europeana spune: `Desfiintati!`. GRECO spune: `Desfiintati!`. Comisia de la Venetia spune: `Desfiintati!`. 80% din magistrati spun: `Desfiintati!`. Si vine CSM azi si spune: `Noi nu vrem defiintarea Sectiei speciale!`. Oare ale cui interese le reprezinta actualul CSM??

PS. 10 membri CSM au votat pentru aviz negativ, 8 pentru aviz favorabil si 1 vot a fost nul. Probabil cel care a votat nul nu stia sa deseneze un X pe una din cele doua casute cu optiuni”, a scris Danilet pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: