Ana Birchall nu se lasa pana nu o vede la tomberon pe Lia Savonea. O noua scrisoare dura adresata sefei CSM privind modificarea legii ANI

politica

Ministrul Justitiei, Ana Birchall, i-a cerut, luni, presedintelui CSM, Lia Savonea, sa-i comunice rapid mai multe detalii privind modul in care CSM a ajuns sa propuna mai multe modificari controversate la proiectul de modificare a Legii ANI.

Solicitarile Anei Birchall vin dupa ce CSM a acuzat „gravele dezinformari din mass-media” cu privire la acest proiect. Proiectul ar fi urmat sa fie initiat de senatorul PSD, Robert Cazanciuc.

Propunerile CSM au fost transmise direct lui Cazanciuc, dar care ulterior a renuntat la promovarea proiectului de lege. Birchall ii cere acum Liei Savonea sa-i comunice de unde stia de aceasta inititiva, care este temeiul legal si regulamentar al initierii unui astfel de demers si de ce a trimis direct la Senat modificarile, informeaza ziare.com.

Legea CSM stabileste ca, in astfel de cazuri, CSM trebuie sa trimita propunerile la Ministerul Justitiei, care le inainteaza la Parlament, CSM neavand drept de initiativa legislativa.

Scrisoarea Anei Birchall catre Lia Savonea

„Urmare comunicatului Consiliului Superior al Magistraturii publicat pe site-ul institutiei in data de 3 octombrie 2019 relativ la gravele dezinformari din mass-media pe marginea unei propuneri legislative initiate de Consiliul Superior al Magistraturii si avand in vedere continutul comunicatului, va rog sa imi comunicati, cu celeritate, daca Comisia nr. 1 a CSM, sau CSM, a primit o sesizare cu privire la un demers legislativ vizand modificarea legislatiei privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate si care a fost temeiul legal si regulamentar al initierii unui astfel de demers, precum si al trimiterii catre Comisia Juridica, de disciplina si imunitati a Senatului Romaniei a propunerilor formulate de CSM.

De asemenea, va rog, doamna presedinte, sa imi transmiteti, in copie, lucrarea Directiei Legislatie, Documentare si Contencios prin care au fost centralizate opiniile instantelor si parchetelor cu privire la propunerile de modificare a legii nr. 176/2010”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: