Ana Birchall o executa pe Grapini: „Face declaratii cretine in Parlamentul European”. Cum ii ajuta Grapini pe borfasii cu gulere albe

politica

Ana Birchall, fost ministru al Justitiei, reactioneaza dur dupa ce europarlamentarul PSD Maria Grapini s-a plans din nou comisarului european pe Justitie, Didier Reynders, de „abuzurile” DNA.

„Am tot evitat sa scriu despre aceasta doamna care ma tot ataca cand eram ministrul justitiei, nemultumita ca aparam intersele romanilor cinstiti si de buna credinta! Ma intreb daca doamna Grapini realizeaza ca prin astfel de declaratii da apa la moara exact fugarilor din Italia, de exemplu, care se dau mari persecutati politic??! Sau poate tocmai ACEASTA ESTE STRATEGIA si scopul acestor declaratii si demersuri ale doamnei europarlamentar, nu?? Trebuie stiut ca legea italiana, (chiar si cu recentele modificari) INTERZICE extradarea persecutatilor politici. Ori fugarii notorii care au sters-o in Italia, de exemplu, exact asta sustin, invoca si vor sa demonstreze: ca DNA este o arma politica iar ei sunt persecutati politic, saracutii de ei. Sigur, atunci cand furau si incalcau legea nu mai erau persecutati politic, nu ?? Acum asociati toata treaba asta cu declaratiile cretine ale unor europarlamentari ca Grapini si incercati sa ghiciti rezultatul!

(…) Rolul unui europarlamentar este cu totul si cu totul altul decat cel promovat de personaje precum Grapini!”, a scris Birchall pe Facebook.

Maria Grapini i-a adresat comisarului european pe Justitie, Didier Reynders, in luna octombrie a anului trecut, o scrisoare in care a acuzat procurorii DNA de incalcarea drepturilor omului, a prezumtiei de nevinovatie si a dreptului la aparare, in mod repetat. Maria Grapini a sustinut ca exista mii de cazuri care, in baza acuzatiilor aduse de procurorii DNA si in lipsa unor probe clare, s-au soldat cu arestari preventive sau cu sechestru pe avere, desi ulterior, dupa ani de judecata, verdictul final a fost in favoarea acuzatilor care au fost declarati nevinovati de catre instantele de judecata.

Potrivit europarlamentarului Maria Grapini, Directia Nationala Anticoruptie a fost perceputa ca o institutie de represiune sin ca lucrurile nu s-au schimbat (total) nici dupa schimbarea procurorului sef al Directiei, Laura Codruta Kovesi.

Maria Grapini a adresat comisarului Didier Reynders urmatoarea intrebare: “Va rog, domnule Comisar, sa-mi raspundeti ce se poate face in acest context, avand in vedere ca Romania detine primul loc intre statele membre care pierd procesele la CEDO, saracind bugetul national prin despagubirile platite cetatenilor deoarece nu exista o lege a raspunderii magistratilor pentru a putea recupera sumele platite de catre statul roman pentru greselile savarsite de magistrati?”.

Cmisarul Reynders a raspuns recenbt afirmand ca, la 30 septembrie 2020, Comisia a adoptat primul sau raport anual privind statul de drept, ca parte a noului Mecanism european privind statul de drept, un mecanism preventiv aplicabil tuturor statelor membre pentru promovarea statului de drept si prevenirea aparitiei sau agravarii problemelor.

Potrivit comisarului pe Justitie, Raportul se axeaza pe imbunatatirea intelegerii, a gradului de constientizare a problemelor si a evolutiilor semnificative in domenii care au un impact direct asupra respectarii statului de drept — sistemele de justitie, cadrul anticoruptie, pluralismul si libertatea mass-mediei, precum si alte aspecte institutionale legate de sistemul de control si echilibru.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: