news

Ana Blandiana: Anul 2018 a fost cel mai umilitor an din istoria noastra recenta. Suntem condusi de un grup infractional organizat

Scriitoarea Ana Blandiana face o radiografie a momentului actual in care se afla Romania, considernd ca cei de la guvernare au facut ca Anul Centenar sa fie cel mai umilitor si toxic din istoria recenta a Romaniei.

„Anul 2018 a fost cel mai umilitor an din istoria noastra recenta nu numai pentru ca suntem condusi de un grup infractional organizat, care are ca principal obiectiv demantelarea statului de drept, asigurandu-si astfel confortul delicventei, ci si pentru ca acest proces de o gravitate extrema se desfasoara pe fondul comparativ al centenarului si in ajunul presedintiei rotative a UE, care ne pun sub reflectoare simbolice degradarea.

Umilinta fara precedent izvoraste din importanta toxica pe care o au prostia si interesul fara rusine intr-un peisaj politic din care au fost extirpate orice idee, orice credinta, orice umbra de cultura, iar faradelegea nu se multumeste sa calce legea, ci o schimonoseste si o face derizorie. Ii doresc tarii mele multi ani din care nici unul sa nu semene cu 2018 !”, se arata intr-un mesaj al scriitoarei, citat de HotNews.ro.

Mesajul scriitoarei de 76 de ani e in ton cu urarea facuta de Mihai Sora. Filosoful de 102 ani spune ca, asa cum vede astazi Romania, nu sunt motive de celebrare.

„Dragi prieteni, nu stiu pe la Dumneavoastra, dar la noi bucuria nu a fost intreaga: cu-atatia oameni pribegind peste hotare, cu-atatia nechemati in fruntea tarii si cu o Romanie imputinata, nu vad motiv de incantare, ci mai curand de reculegere, de constientizare a momentului istoric in care ne aflam. Suntem mai vlaguiti ca in 1918 si mai saraci in iubire pentru aceasta tara decat erau cei care au facut, odinioara, Romania Mare”, a scris Sora pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:
Speranta Erhan

Share
Published by
Speranta Erhan

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

8 ore ago

BBC: Trecerea la masinile electrice ramane fara… curent?

O analiza a BBC constata ca vanzarile de masini electric ear trebui sa creasca, aceasta…

8 ore ago

Presedinta Georgiei a respins legea privind „influenta straina.” Veto-ul va putea fi anulat de Parlament

Presedinta Georgiei, Salome Zurabisvili, a anuntat sambata ca a respins prin veto legea privind "influenta…

8 ore ago

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis spune ca Macedonia de Nord ar trebui sa foloseasca numele constitutional tot timpul

Prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis a reiterat sambata obligatia oficialilor din Macedonia de Nord de a…

8 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

8 ore ago