ANAF i-a facut plangere penala unui virulent adversar al lui Dragnea: „Gasca PSD are o mentalitate de trib care praduieste tot ce ii iese in cale”

news

Gelu Stefan Diaconu, fost sef al ANAF, anunta ca ANAF i-a facut plangere penala pentru ca a dat publicitatii informatii confidentiale din cadrul institutiei. „Demascarea unei ilegalitati nu este numai o obligatie civica, ci chiar o obligatie legala”, arata Diaconu.

„Cred ca tocmai am bifat o premiera nationala: ANAF, firma de casa a PSD, mi-a facut plangere penala pentru ca prezint public informatii de interes general dar pe care ei le considera ca ‘nefiind destinate publicitatii’. E posibil sa fiu primul cetatean roman fara nicio functie publica, ‘posesor’ de plangere penala de la o institutie a statului pentru ca dezvalui ilegalitatile si minciunile lor.

Sa ne intelegem: nu dezvalui informatii clasificate si nici pe cele care tin de secretul fiscal!

Pe vremea tehnocratilor, cand faceam acelasi lucru (ei nefiind, de asemenea, vreun monument de transparenta!) s-au facut echipe de ancheta, ca sa se afle cine imi furnizeaza informatii din interiorul ANAF. Dar nu le-a dat prin cap sa-mi faca plangere penala. Macar meritul acesta le trebuie recunoscut: aveau o limita si intelegeau democratia.

Gasca PSD, avand o mentalitate de trib care praduieste tot ce ii iese in cale, nu poate concepe ca, daca un cetatean arata cum au ‘fabricat’ ei, de exemplu, analize de risc pentru a intimida cu controale redactiile Hotnews si Rise Project, acesta nu face decat sa serveasca interesului public. Demascarea unei ilegalitati nu este numai o obligatie civica, ci chiar o obligatie legala!!

Altcineva in locul meu le-ar zice ca sunt de-a dreptul prostanaci (ca sa folosesc un cuvant drag psd-istilor!), nu doar incompetenti cu acte si infractori in devenire.

Eu nu le mai zic nimic. Doar lucrez deja la un text in care voi arata cum au premeditat blocarea investitiilor si cum sacrifica dezvoltarea, si asa fragila, a Romaniei”, a scris Diaconu pe Facebook.

Gelu Stefan Diaconu, acuzatiile la adresa ANAF

Gelu Stefan Diaconu a acuzat ANAF, anul trecut, ca a falsificat documentul in baza caruia a fost demarat controlul la Rise Project, la scurt timp dupa ce jurnalistii au dat publicitatii afacerile lui Dragnea din Brazilia.

„Slugile lui Dragnea din ANAF au falsificat documente pentru a justifica controlul redactiei Rise Project, in 2017! Prezint public copia falsului!

Scopul: identificarea presupusilor finantatori care ar fi asigurat deplasarea jurnalistilor Rise Project pentru investigarea afacerilor si proprietatilor lui Liviu Dragnea din Fortaleza (Brazilia)!

Pe 7 iulie 2017, va anuntam ca locotenentii lui Dragnea, numiti la conducerea ANAF, au simulat (pe baza unei ‘anonime’) o analiza de risc, si-au ales executantii si au ordonat misiunea de a intimida redactia Rise Project.

Rezumatul atacului grobian asupra libertatii presei:
– au inventat/creat persoana Carmen Bungescu, careia i-au atribuit, in fals, functia de contabil al Asociatiei Rise Project, inclusiv o adresa fictiva (vezi documentul atasat);
– personajul inventat, Carmen Bungescu, ‘sesizeaza’ un fapt oarecum banal, cvasi-general pentru redactii mass-media: anume ca unii redactori lucreaza pe baza de contracte de cesiune de drepturi de autor, desi se presupune ca presteaza activitati care ar fi trebuit sa fie remunerate pe baza unui contract de munca;
– pe baza acestui document integral fals, au demarat controlul, concomitent cu cel demarat tot pe baze fictive la Hotnews. Semnalul fiind, evident: ‘nu-l mai deranjati pe sefu’!’

Reiterez public solicitarea catre organele abilitate ale statului de a se autosesiza si de a demara cercetarile in vederea stabilirii persoanelor implicate in derularea acestor activitati profund ilegale”, a scris Stefan Diaconu pe Facebook.

Inspectorii Antifrauda de la ANAF au mers in control in redactia Rise Project la scurt timp dupa ce jurnalistii au publicat mai multe materiale in care sustineau ca Liviu Dragnea are afaceri in Brazilia.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: