Analfabetii PSD ii dau note lui Iohannis: „Un elev slab si nepregatit pentru examen. Are o obsesie cu spalatul pe maini”

politica

PSD anunta intr-un comunicat oficial ca modul in care incepe noul an scolar arata ca „Romania educata devine Romania esuata”. PSD mai sustine ca Iohannis s-a prezentat ca „un elev slab si nepregatit pentru examen”.

„Puterea liberala condusa de un fost profesor si-a dat ieri corigenta la Educatie, aratand tarii ca nu stie nimic. #Romania educata devine Romania esuata!

Iohannis a aratat ieri, tocmai in conferinta de presa dedicata educatiei, ca un elev slab si nepregatit pentru examen care vrea sa scape cu raspunsuri evazive. Obsesia sa cu spalatul pe maini devine deja un tipar de gandire si de lucru: se spala pe maini de orice raspundere si arunca totul in carca autoritatilor locale.

Este dramatic ca intr-o guvernare unde atat presedintele, cat si ministrul Educatiei sunt profesori, marele plan pentru redeschiderea scolilor sa nu poata lua nota de trecere. Tabletele scolare sunt doar pe hartie, scoala online este offline pentru sute de mii de copii, iar infrastructura de invatamant nu e pregatita pentru distantarea minima din normele sanitare.

Iohannis si PNL au bifat alt consens national: elevii sunt nemultumiti, parintii ameninta cu instanta, profesorii sunt bulversati, iar primarii socati. Asa arata Romania cu o luna inainte de deschiderea anului scolar – o tara guvernata de repetenti in administratie publica!”, sustine PSD.

Presedintele Klaus Iohannis a precizat miercuri ca modul de desfasurare a cursurilor pentru fiecare unitate de invatamant se va stabili in preajma inceperii anului scolar, dar ca, in prezent, majoritatea oraselor, inclusiv Bucuresti, s-ar incadra in scenariul ‘verde’, iar aproximativ 50 de localitati in scenariul ‘rosu’.

„Bucurestiul se incadreaza in scenariul ‘verde’ fiindca si daca este un numar relativ mai mare de cazuri, la o populatie foarte mare a Bucurestiului, dupa acest criteriu, acceptat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, de Ministerul Sanatatii, Bucurestiul intra in categoria ‘verde’. Ca sa fim foarte bine intelesi: majoritatea localitatilor din Romania intra pe scenariul ‘verde’: foarte putine sau zero cazuri. (…) Masuratoarea se va face atunci cand e sa inceapa scoala. La momentul acesta, ca si exemplu, sunt cateva sute de localitati din Romania care intra in scenariul ‘galben’ si sunt numai 50 de localitati in Romania care astazi s-ar incadra in scenariul ‘rosu’. De asta am spus: scoala va incepe pentru majoritatea elevilor. Iar daca intr-o localitate numarul de cazuri creste, atunci scoala se inchide pentru acea localitate sau pentru acel cartier. Nu se poate face o inchidere per ansamblu, fiindca nu este motivata epidemiologic”, a aratat presedintele in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Palatul Cotroceni.

El a explicat ca incadrarea intr-unul dintre cele trei scenarii va fi facuta in functie de numarul cazurilor noi de COVID-19 din media ultimelor 14 zile per mia de locuitori. Presedintele a mentionat ca datele vor fi actualizate permanent.

„Aceste analize vor fi foarte detaliate, se vor face permanent si se vor actualiza permanent. Important este ca aceste date sa fie obiective si criteriile sa fie aplicabile de catre comandamentele judetene. Si da, vom avea situatia cand in unele localitati scoala se va face online, fiindca sunt multe cazuri, iar in alte localitati scoala se va face absolut normal, cu prezenta fizica a elevilor, fiindca in acea localitate sunt putine cazuri. De aceea, aceasta impartire pe scenarii, care este acceptata de foarte multe tari, este folosita si la noi”, a spus Iohannis.

Anterior, presedintele a anuntat ca noul an de invatamant preuniversitar va incepe pe 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor merge efectiv la scoala, urmand sa existe trei scenarii privind modul de organizare a cursurilor.

„Pentru fiecare scoala in parte, Comandamentul judetean pentru Situatii de Urgenta va lua decizia daca se merge pe scenariul ‘verde’, asta insemnand ca toti elevii merg fizic la scoala, se tin cursuri normale; sau, daca se merge pe scenariul trei – ‘rosu’, cand nimeni nu merge la scoala si totul se desfasoara online; sau scenariul ‘galben’, scenariul doi, de risc mediu, care inseamna ca o parte din activitati se tin in scoala si o parte se tine in online”, a explicat Iohannis.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: