Analistul „militar” Radu Tudor, reactie dupa ce a comentat un joc video sustinand ca sunt imagini din Ucraina: „Ne facem cu onestitate meseria si recunoastem atunci cand din 1440 minute pe zi, am gresit 1”

news

Radu Tudor, autointitulat „analist militar” la Antena 3, este singurul care are o reactie dupa ce Mihai Gadea, Mircea Badea si el insusi au prezentat si comentat imagini din jocul video Arma 3 sustinand ca sunt din Ucraina. „Ne facem cu onestitate meseria si recunoastem atunci cand din 1440 minute pe zi, am gresit 1”, sustine Tudor.

„Sub presiunea uriasa a evenimentelor, pe fondul cantitatii uriase de informatii si imagini, pot aparea si erori. Se intampla, este inevitabil. Important este ca ele sa nu fie intentionate.

Intr-un imens efort editorial, #Antena3 are transmisie live 24 din 24, considerand ca importanta momentului este cu totul exceptionala. E razboi la frontierele tarii noastre.

In 99,9% din sutele de ore de emisie, am transmis de pe frontul din Ucraina, din punctele noastre de frontiera, am stat cu refugiatii, i-am ajutat, am difuzat informatii bine verificate si analize precise din toata Europa si din SUA.

24 de ore pe zi, adica 1440 de minute. Toti suntem obositi, dar foarte dornici sa difuzam adevarul non stop. E razboi langa noi si asta ne mobilizeaza fantastic.

A existat o greseala de 1 minut. Probabil sub 0,1% din efortul general. Exista persoane care se focuseaza doar pe acest 0,1% eroare neintentionata, ignorand efortul urias de 99,9%. Este acuzata #Antena3 ca a difuzat un videoclip gresit. Din miile corecte difuzate.

Numai cine nu munceste, nu greseste.

S-a intamplat asta si altor trusturi de presa, din Romania sau pe plan international. E inevitabil. Esential este sa nu fie ceva intentionat, ci accidental. Asa cum a fost in cazul nostru.

Ne facem cu onestitate meseria si recunoastem atunci cand din 1440 minute pe zi, am gresit 1. Raman insa 1439 de minute pe zi muncite intens, fara cusur.
Sunt convins ca oamenii de bun simt vad acest adevar”, a sustinut Tudor pe Facebook.

Mihai Gadea, Mircea Badea si Radu Tudor au comentat, sambata seara, la Antena 3 imagini dintr-un joc video sustinand ca sunt din Ucraina. El il aveau invitat in studio si pe generalul Constantin Spinu, seful Directiei informare si relatii publice, care nu a corectat eroarea celor de la Antena 3.

Eroarea penibila a postului Antena 3 a fost scoasa in evidenta de Marian Godina. Iata dialogul dintre Gadea, Badea si Radu Tudor la „Sinteza zilei”, emisiunea fiind urmarita de sute de mii de oameni.

Mihai Gadea: Haideti sa vedem imaginile de la Marea Azov. Iata imaginile, cum se trage. Acesta este un avion de lupta dupa care se trage cu antiaeriana

Mircea Badea: Semnalele alea luminoase erau lansate de catre avion ca sa atraga tirul?

Radu Tudor: Da, da!

Mircea Badea: Deci astea galbene sunt lansate de avion …

Radu Tudor: L-a lovit si s-a prabusit. Uite, s-a catapultat pilotul militar, probabil s-a catapultat in interiorul unitatii militare ucrainene.

Insa toate aceste imagini comentate de cei trei in prezenta unui general MApN proveneau de fapt dintr-un joc video. Aceasta inregistrare ar putea fi folosita de propaganda Moscovei pentru a demonstra teoria ca europenii/occidentalii sunt „mintiti” si „manipulati” in privinta razboiului din Ucraina.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: