Andrei Caramitru: „Sa cerem presedintelui sa fie mai vocal si mai dur in actiuni”. El arata cum Regimul Dragnea isi sincronizeaza miscarile cu cele ale Rusiei

politica

Andrei Caramitru, OMV, taxa de solidaritate, Iohannis, PFA, firme mici, discriminare, tradare

Andrei Caramitru (USR) arata detaliat cum actiunile Regimului PSD impotriva statului de drept au loc in acelasi timp in care Rusia declanseaza o uriasa ofensiva pentru a-ai mari controlul si influenta in Uniunea Europeana. „Suntem in prima linie a frontului. Si razboiul nu doar a inceput – suntem deja in toiul ostilitatilor”, spune Caramitru.

„Ieri si alaltaieri PSD/ALDE au dat OUG-ul pe justitie si l-au dat in judecata pe Timmermans. 2 lovituri dure si directe. Vor urma si altele. In paralel, ieri a fost lansat un atac cibernetic masiv impotriva Romaniei lansat de Rusia”, exemplifica Andfrei Caramitru.

„FRIGUL SI BEZNA VIN DE LA RASARIT

Credeti ca tot ce ni se intampla vine doar din dorinta unui om sa scape de puscarie ? Nu fiti naivi.

Sa recapitulam ce s-a intamplat doar in ultimele zile (nu la noi in sat, ci pe scena cea mare):

– Americanii au iesit din tratatul de neproliferare a armelor din Europa. Congresul american a anuntat posibile noi sanctiuni si mai dure impotriva Rusiei. Un crucisator american a fost trimis in Marea Neagra
– La Conferinta de Securitate de la Munchen, conflictul intre America si Germania a explodat. Germania vrea un partenariat strategic cu Rusia si nu se mai sfieste sa o zica (North Stream 2 e doar un element). Nu se mai regasesc 100% in alianta strategica si militara cu America in forma actuala (pentru ca Americanii ii pun sub presiune si – strategic vorbind – Germania are nevoie de alianta cu Rusia pentru ca impreuna sa controleze spatiul Euro-asiatic si tarile mai mici)
– Iohannis la Munchen a cerut in speech-ul lui mai multa atentie pentru flancul de sud-est al NATO (posibil sa avem o problema – se pare ca NATO prioritizeaza mai degraba Polonia)
– Vladimir Putin a anuntat direct ca va lua actiuni dure, inclusiv asimetrice, impotriva tarilor care au active militare americane sau in care America are interese strategice
– Mike Pompeo a mers la Budapesta sa vorbeasca cu Orban si sa dea un mesaj pozitiv pentru Europa de est. 1 zi dupa, Orban a dat o licenta speciala unei banci rusesti care va putea opera acolo fara nici un control posibil si a anuntat investitii masive in armata (contra cui? Fiind prieteni cu rusii – unde vad ei potential de conflict? Contra Romaniei?)
– Ieri si alaltaieri PSD/ALDE au dat OUG-ul pe justitie si l-au dat in judecata pe Timmermans. 2 lovituri dure si directe. Vor urma si altele
– In paralel, ieri a fost lansat un atac cibernetic masiv impotriva Romaniei lansat de Rusia.

Suntem in prima linie a frontului. Si razboiul nu doar a inceput – suntem deja in toiul ostilitatilor…

Ce putem face noi – sa votam si sa protestam. Sa cerem presedintelui sa fie mai vocal si mai dur in actiuni. Stiu ca e frustrant ca nu sunt solutii simple imediate. Trebuie sa aratam celorlalte tari ce vrem de fapt. Nimeni nu ne poate mentine in frigul si bezna Siberiei daca noi nu vrem si o spunem (uitati-va la Armenia recent – au reusit o schimbare totala desi erau intr-o situatie mult mai dificila decat noi)!”. a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

Comisia Europeana „urmareste cu mare ingrijorare” noile modificari operate de Guvern prin ordonanta de urgenta in domeniul justitiei, care „par a fi in contradictie” cu recomandarile din Mecanismul de Cooperare si Verificare al Bruxelles-ului, a declarat, miercuri, Christian Wigant, purtator de cuvant al Comisiei Europene.

​​„Comisia Europeana urmareste cu mare ingrijorare cele mai recente evolutii privind statul de drept in Romania. Atat continutul, cat si procedura ultimei modificari, prin ordonante de urgenta, fara consultari cu sistemul judiciar si partile interesate, par a fi in contradictie directa cu recomandarile Comisiei din cadrul Mecanismului de cooperare si verificare (MCV), aprobat de toate statele membre. Prin urmare, Comisia va solicita explicatii din partea guvernului roman cu privire la ultimele modificari.

Dati-mi sa va reamintesc ca raportul nostru din noiembrie indeamna Romania sa ‘implementeze un sistem solid si independent de numire a procurorilor de varf, pe baza unor criterii clare si transparente, pe baza sprijinului Comisiei de la Venetia’. De asemenea, solicita ‘revizuirea legilor justitiei, tinand pe deplin seama de recomandarile din cadrul MCV si emise de Comisia de la Venetia si GRECO’. Cele mai recente modificari o iau pe o alta cale.

Asa cum am mai spus, Romania trebuie sa puna urgent procesul de reforma pe cursul bun. Aceasta inseamna a merge inainte, nu inapoi si abtinerea de la orice masuri care inverseaza progresul realizat in ultimii ani”, arata Comisia Europeana.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: