Andronic a picat din lac in put. Judecatorul Cristi Danilet a sesizat Parchetul General, patronul EVZ este in corzi

news

Judecatorul Cristi Danilet a anuntat, luni, ca a sesizat Parchetul General in legatura cu „dezvaluirile” lui Dan Andronic privind copierea unor dosare din arhiuva SIPA, serviciul secret al Ministerului de Justitie.

Danilet spune ca este acuzat prin aceste „dezvaluiri” ca a divulgat secrete de stat, astfel incat le-a cerut procurorilor sa cerceteze acest caz.

”Am sesizat Parchetul. Am sesizat procurorul general cu privirea la savarsirea infractiunii de divulgare de secrete de stat. Eu sunt acuzat ca am divulgat secrete de stat. Dan Andronic trebuie sa se prezinte la Parchetul General si sa probeze. Daca nu reuseste sa demonstreze, il voi chema in fata justitiei pentru un act grav de calomnie”, a declarat Cristi Danilet la B1 TV.

Iata sesizarea depusa la Parchetul General:

sesizare

Monica Macovei a precizat ca, in perioada in care a fost ministru al Justitiei, „nu a primit, nu a fotocopiat, nu a sustras si nu a distrus niciun dosar SIPA”.

Reactia acesteia vine dupa ce Dan Andronic a dezvaluit luni ca arhiva SIPA ar fi fost copiata in timp ce era inventariata de o comisie desemnata de Monica Macovei.

„Spun inca o data foarte ferm: nu am primit niciun dosar din arhiva SIPA. Nu am fotocopiat niciun dosar din arhiva SIPA. Nu am sustras si distrus niciun dosar SIPA. Nu am avut nicio informatie despre judecatori sau procurori din dosarele SIPA. Eu am decis desfiintarea acestui serviciu secret, intrucat existau informatii in spatiul public ca facea abuzuri. Justitia nu avea nevoie de un serviciu secret. Am decis sa desfiintez SIPA, iar arhiva sa fie inventariata si predata Administratiei Penitenciarelor. Am fost singurul ministru care a decis desfiintarea unui serviciu secret. (…) Minciunile publicate astazi de Evenimentul Zilei si rostite aseara de Dan Andronic la Romania TV sunt cu atat mai grave cu cat, de-a lungul timpului, am scris si am spus adevarul despre arhiva SIPA”, afirma Monica Macovei intr-un comunicat transmis AGERPRES.

Fostul ministru al Justitiei reaminteste ca a facut o serie de precizari pe acest subiect in cursul lunii noiembrie 2016.

Dan Andronic a dezvaluit luni, intr-un articol publicat in Evenimentul Zilei, ca arhiva SIPA ar fi fost copiata in timp ce era inventariata de o comisie desemnata de Monica Macovei, ministru al Justitiei la acea data.

”Din arhiva SIPA, in timp ce era inventariata de comisia desemnata de Monica Macovei, au fost copiate documente”, spune jurnalistul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: