Antena 1, ecran negru timp de 10 minute in prime time. Astazi se pune in aplicare decizia CNA dupa derapajele de la „Acces Direct”

news

Postul Antena 1 este nevoit sa isi suspende emisia, joi, chiar in prime–time, timp de 10 minute, de la ora 19.00, din cauza derapajelor din emisiunea „Acces Direct”. Antena 1 trebuie sa puna astfel in aplicare o decizie a CNA.

Aceasta decizie dura a DNA a fost data pe 30 septembrie in urma modului in care a fost tratat cazul celor doi gemeni care au murit dupa ce au cazut de la etajul 10 al unui bloc din Ploiesti.

Potrivit unui comunicat al CNA,  ca urmare a autosesizarii si a sesizarilor primite, membrii Consiliului au analizat rapoartele de monitorizare intocmite de directia de specialitate pentru sapte editii ale emisiunii „Acces direct”, difuzate in perioada 6-14 septembrie, urmarind modul in care radiodifuzorul a reflectat cazul celor doi gemeni decedati dupa ce au cazut de la etajul 10 al unui bloc din Ploiesti.

„Constatand incalcarea dispozitiilor art. 3 alin. (2) si art. 39 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si nerespectarea prevederilor art. 17 alin. (1) si art. 32 alin. (1), (2) din Codul de reglementare a continutului audiovizual si tinand cont de gravitatea faptei, de audienta inregistrata si de sanctiunile primite anterior, pe o perioada de cel mult un an (conform art. 144 alin. (3) din Codul audiovizualului), CNA a decis sanctionarea postului Antena 1 cu obligatia de a difuza timp de 10 minute, intre orele 19,00 si 19,10, numai textul deciziei de sanctionare”, precizeaza CNA.

Art. 95 din Legea audiovizualului prevede la alin. 1, litera a, obligarea radiodifuzorului de a difuza timp de 10 minute, intre orele 19,00 si 19,10, numai textul deciziei de sanctionare.

Conform CNA, postul va trebui sa difuzeze textului deciziei indata ce va primi textul acesteia.

De asemenea, pentru incalcarea prevederilor art. 39 alin. (2) din Legea audiovizualului si a dispozitiilor art. 17 alin. (1) din Codul audiovizualului, Consiliul a decis sanctionarea postului Antena 1 cu amenda de 10.000 de lei.

Rapoartele de monitorizare analizate au cuprins doua editii ale emisiunii „Acces direct” din 12 si 27 mai, avand ca subiecte crima ce a avut loc in urma cu cinci ani in judetul Braila si, respectiv, cazul mortii mezzosopranei Maria Macsim Nicoara.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: