Antena 3 a luat 20.000 de euro de la Primaria Craiovei pentru a ridica „Romania la inaltime”. Fara licitatie, fara publicare prealabila

news

Antena 3 a incasat, anul trecut, in luna mai, peste 20.000 de euro de la Primaria Craiovei, condusa de Lia Olguta Vasilescu (PSD), pentru a realiza un eveniment intitulat „Romania la inaltime”. Antena 3 s-a laudat ca este „partener si promotor”, fara a mentiona cati bani publici a incasat de la craioveni.

Contractul, privind „Servicii educative si de divertisment marca ‘Romania la inaltime'”, a fost atribuit postului Antena 3 de catre Primaria Craiovei la sfarsitul lunii mai, fara licitatie si fara publicare prealabila. Contractul a fost facut public abia in luna ianuarie a acestui an, arata pagina Banii Nostri (Facebook).

Ce a facut Antena 3 de acesti bani? L-a trimis pe Adrian Ursu sa prezinte evenimentul de la Craiova, unde  s-a laudat ca este „marca” Antena 3. Nicio vorba despre faptul ca postul a incasat 20.000 de euro, pentru trei zile, pentru „evenimentul dedicat copiilor si tinerilor”.

„Antena 3 este partener si promotor al proiectului ‘Romania la Inaltime’, concept unic al seriei de evenimente organizata la Craiova in perioada 30 mai – 1 iunie 2022 in preajma Zilei Internationale a Copilului, evenimente dedicate copiilor si tinerilor elevi ai Municipiului Craiova sub deviza ‘Inspire and engage the next generation of scientific thinkers’ (Inspira si implica noua generatie de oameni de stiinta)”, se sustinea pe post.

Ce stiri a transmis Antena 3 de la Craiova de 20.000 de euro?

„Teatru National ‘Marin Sorescu’ va fi, timp de trei zile, centrul inteligentei craiovene. Antena 3 este partener si promotor al proiectului ‘Romania la Inaltime’, dedicat copiii si tinerilor, un concept unic al seriei de evenimente dedicate marilor oameni de stiinta romani, nascuti in Craiova.

In cele trei zile ale maratonului de evenimente stiintifice ‘Romania la Inaltime’, Teatru National Marin Sorescu va deveni centru al Inteligentei craiovene, zilele fiind dedicate mariilor oameni de stiinta romani, nascuti in Craiova”, transmitea Antena 3 (sursa).

Singura mentiune legata de Primaria Craiova, cea care a suportat financiar evenimentul, a fost prin redarea unor declaratii ale sefei Serviciului Imagine.

„Noi si copiii, in special, trebuie sa stim cat mai multe. In acea perioada, la sfarsitul secolului XIX, Craiova era unul dintre cele mai infloritoare orase din Romania, era considerat capitala aristocratiei sudului fiindca atunci toata lumea venea la Craiova, dovada ca au ramas de atunci cele mai frumoase cladiri, dovada ca de la inceputul secoului XX ne-a ramas si cel mai frumos parc din sud-estul Europei, parcul Nicolae Romanescu”, a declarat Marina Andronache, seful Serviciului Imagine din cadrul Primariei Craiova (sursa).

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: