Antena 3 ameninta ca vor aparea „incidente” daca presedintele merge la sedintele de Guvern. Dancila nu are de gand sa-l invite

politica

Radu Tudor, unul dintre principalii realizatori de la Antena 3, post de propaganda al PSD, a avertizat marti ca ar putea aparea „incidente” daca presedintele Iohannis cva incerca sa participe neinvitat la sedintele de guvern.

„Sper sa nu apara incidente, lucruri care nu tin de o tara civilizata. Daca va merge fara invitatia premierului ce se va intampla?”, a intrebat insinuant Radu Tudor.

Reprezentantii PSD invoca deja  faptul ca presedintele poate prezida sedintele de Guvern doar daca se discuta probleme de politica externa, aparare sau ordine publica. O eventuala OUG de amnistie si gratiere nu s-ar incadra in niciunul dintre aceste domenii, mai spune PSD.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti ca va merge la sedintele de Guvern, dupa ce a constatat „o dorinta de colaborare” din partea prim-ministrului Viorica Dancila.

„Am solicitat agenda (sedintei de Guvern – n.r.). Cred ca trebuie sa vedem lucrurile un pic in perspectiva. Ne pregatim pentru presedintie (a Consiliului UE – n.r.) si, chiar daca suntem pregatiti, lucrurile nu vor fi absolut deloc simple. Pe de alta parte, am constatat din partea doamnei premier o dorinta de colaborare, ca sa zic asa, in repetate randuri m-a invitat sa colaboram. Iata ca voi colabora. Voi merge la sedintele de Guvern”, a precizat Klaus Iohannis, la Viena, unde participa la Forumul la nivel inalt Europa – Africa.

Presedintele Klaus Iohannis i-a transmis luni o scrisoare prim-ministrului Viorica Dancila, prin care i-a solicitat agenda de lucru a fiecarei sedinte a Guvernului.

„In vederea exercitarii prerogativelor stabilite de art. 87 din Constitutie, va solicit sa imi transmiteti agenda de lucru a fiecarei sedinte a Guvernului. Invederez ca obligatia comunicarii este prevazuta de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea si prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum si a altor documente, in vederea adoptarii/ aprobarii, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 561/2009”, arata seful statului in scrisoare.

Klaus Iohannis sublinia ca, potrivit dispozitiilor mentionate, agenda de lucru a sedintei Executivului se comunica autoritatilor publice interesate, impreuna cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum si documentele insotitoare respective, cu cel putin 24 de ore inainte de ziua sedintei Guvernului.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: