Antena 3 baga strambe pentru a amplifica tensiunile din PNL. Orban demonteaza o noua minciuna: „Domnul Vela a dezmintit”

politica

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, ca nu intra in „razboiul informational” referitor la filialele care il sprijina pe el sau pe contracandidatul sau, Florin Citu, pentru functia de presedinte al partidului, mentionand ca mai intai au loc alegerile din organizatii si apoi se va sti cu adevarat sustinerea.

„A fost o stire (ca Marcel Vela il sustine pe Florin Citu in competitia pentru functia de presedinte PNL – n.r) care a aparut la un post de televiziune (Antena 3) si care a fost dezmintita imediat chiar de domnul Vela. A mai aparut din alta sursa ca trei filiale au trecut de nu stiu ce parte si aici au aparut dezmintiri legate de acest subiect. Asupra acestui subiect eu v-am spus ca nu mai intru in acest razboi informational cu filiale care sprijina sau nu sprijina”, a afirmat Orban, intrebat in legatura cu faptul ca unele filiale care initial l-au sustinut il sprijina acum pe Florin Citu.

El a mentionat ca mai intai sunt alegeri in conducerile filialelor partidului si apoi vor fi luate deciziile privind sustinerea candidatilor la sefia PNL.

„Prevederile statutare sunt clare: noi am intrat in alegeri, suntem in perioada in care se desfasoara adunarile generale in organizatiile locale, dupa 1 iulie – 10 august se vor desfasura alegerile la nivel judetean, vor fi conferinte judetene care vor alege conducerile judetene. Dupa aceste alegeri, motiunile sunt prezentate in fata organizatiilor si colegiile directoare judetene din fiecare organizatie hotarasc care motiune o sprijina. Atunci se va sti cu adevarat care filiala decide in colegiul director judetean sa sprijine o motiune sau alta sau ambele motiuni, pentru ca exista aceasta posibilitate statutara”, a adaugat Orban, citat de Agerpres.

Intrebat in legatura cu faptul ca Monica Anisie, presedintele PNL sector 2, a aparut alaturi de premier, Orban a raspuns: „Au fost intr-o poza, presedintii au fost intr-o poza. Eu nu am auzit de vreo schimbare a deciziei care a fost luata la nivelul Biroului Permanent al sectorului 2, luata in unanimitate, fara sa fie ceruta de mine. A fost intr-o poza doamna Anisie. Sustinerea ei are valoare individuala. Eu am poze cu sute si mii de sustinatori din toata tara”.

„Fiecare isi gandeste campania cum doreste. In ce ma priveste pe mine, lucrul pe care il doresc este sa fie o campanie pozitiva, o campanie cu viziune, proiecte, argumente in favoare alegerii, o campanie care sa scoata la lumina toate valorile PNL, ideile valoroase din PNL, astfel incat, la final, PNL sa aiba conduceri legitime care sa duca partidul spre victorie”, a precizat liderul liberal.

Ludovic Orban a mai spus ca are o relatie normala, de cooperare cu premierul Florin Citu.

„Dialog, cooperare. Trebuie sa cooperam, pentru ca avem foarte multe decizii de luat, trebuie sa asiguram buna guvernare impreuna, trebuie sa luam decizii in coalitie, impreuna trebuie sa adoptam legile si sa ducem la bun sfarsit obiectivele pe care ni le-am stabilit prin programul de guvernare si prin deciziile coalitiei. Este o relatie normala, fireasca, cooperam, pentru ca aceasta este logica actiunii pentru un partid aflat la guvernare”, a adaugat el.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: