Antena 3 s-a bagat in ghena din curtea Ministerului Sanatatii. Gadea: „Haideti sa vedeti ce am gasit. Se ridica gunoiul acum”

news

Antena 3 a acuzat luni noapte ministrii USRPLUS ca au plecat cu „saci cu documente” din ministere sau ca au aruncat sute de documente la ghena, in „saci de gunoi”.

In emisiunea „Sinteza zilei”, Mihai Gadea a prezentat imagini cu „saci de documente tocate” scoase din ministere. El a sustinut ca in ghena din curtea Ministerului Sanatatii au fost aruncati sase saci cu documente, afirmand apoi ca „Antena 3 s-a bagat in ghena” pentru a vedea ce documente au fost aruncate.

„Haideti sa vedeti ce am gasit”, a aruncat Gadea drept „dezvaluire bomba”. Documentele era o banala lista de cheltuieli.

Copresedintele USR PLUS Dan Barna anunta ca ministrii acestei formatiuni se retrag din Cabinetul Florin Citu si ca isi vor depune demisiile marti dimineata.

Precizarile au fost facute in cadrul unei declaratii de presa sustinute la Palatul Parlamentului, alaturi de toti ministrii si parlamentarii USR PLUS.

„Florin Citu a dinamitat constient si perfect responsabil aceasta coalitie, cu buna stiinta si cinism. Florin Citu nu mai poate sa fie premier si din acest motiv ministrii USR PLUS se retrag din Cabinetul Florin Citu. Este o decizie pe care am luat-o impreuna cu toti colegii din USR PLUS, este o decizie sustinuta de Biroul National si in acest context ne prezentam demisiile. Maine dimineata, la prima ora, premierul va avea demisiile noastre pe birou, astfel incat sa deblocam aceasta criza”, a precizat Barna.

El a mentionat ca reprezentantii USR PLUS au fost deranjati de faptul ca in cadrul Birourilor permanente reunite ale celor doua Camere a fost pusa la indoiala validitatea semnaturilor de pe motiunea de cenzura.

„Nu s-a intamplat niciodata in 30 de ani – si ma indoiesc ca s-a intamplat in vreo tara pretins democratica din lume – ca oamenilor care au semnat o motiune de cenzura sa li se spuna, fiind priviti in ochi: ”Nu este semnatura dumneavoastra. Avem indoieli serioase ca semnatura pe care o aveti va reprezinta”. Este un abuz grotesc care arunca Romania in beciurile pseudo-democratiei. Ceea ce s-a intamplat astazi ne arata ca oricate hachite si oricate inventii sunt necesare pentru a fi ingropata motiunea de cenzura depusa, trebuie sa folosim si planul B, pentru ca motiunea era planul A”, a spus Barna.

Liderul USR PLUS a mentionat ca, in contextul demisiei ministrilor, Guvernul va trebui sa vina in Parlament pentru o noua investitura. El a reiterat ca USR PLUS isi doreste sa faca parte din coalitie, cu conditia inlocuirii premierului Florin Citu.

Barna a aratat ca in cursul zilei de vineri ministrii USR PLUS au facut demersuri in urma carora: toate contractele de achizitii de la Ministerul Sanatatii au fost transparentizate; vaccinarea anti-HPV gratuita a fost extinsa pentru tinere pana la varsta de 18 ani; toate documentele necesare Planului National de Redresare si Rezilienta au fost trimise la Bruxelles; au fost finalizate doua licitatii pentru loturi de pe autostrazile A1 si A3; a fost deblocata plata pentru cea de-a treia transa de plati pentru granturile destinate IMM-urilor; a fost finalizat proiectul de lege privind Codul comunicatiilor.

„De atunci, noi si colegii mei ministri am ramas pe pozitii, avand incredere in democratie, dar vazand ceea ce s-a intamplat astazi in Birourile permanente reunite am decis ca nu mai putem merge mai departe cu un premier care guverneaza fara un minim respect pentru protocolul de colaborare a coalitiei, pentru adevar, pentru ceea ce inseamna interesele reale ale romanilor. Este legitima lupta interna politica intr-un partid. Dar atunci cand ea este folosita pentru a risipi resursele natiunii si a aloca zeci de miliarde pe promisiuni catre primari in interes electoral propriu (…), nu putem sa mergem mai departe”, a precizat Barna.

Mai mult despre:

Comentarii: