Antena 3 se bucura prea devreme: „Lovitura pentru Kovesi. Pica la primul filtru”

news

Laura Codruta Kovesi s-a situat pe locul al doilea in cursa pentru pozitia de procuror-sef european, in urma votului dat de reprezentantii celor 22 state membre care fac parte din structura Parchetului European.

Surse de la Bruxelles citate de televiziunile de stiri au declarat ca pe primul loc s-a situat candidatul francez (50 de puncte), urmat de candidatul roman si de cel german cu acelasi numar de puncte, 29.

„Lovitura pentru Kovesi. Pica la primul filtru”, a intitulat Antena 3 cu satisfactie.

Laura Codruta Kovesi s-a situat pe primul loc pe lista scurta de trei propuneri facute de o comisie de 12 experti internationali, care au facut selectia initiala a candidatilor.

Laura Codruta Kovesi si ceilalti doi candidati vor fi audiati in comisia LIBE pe 26 februarie la ora 15:00 (ora Romaniei), dupa care pe 27 februarie se va intruni COREPER, unde vor vota toti ambasadorii statelor UE pe langa institutiile europene.

Ambasadorul Romaniei e Luminita Odobescu, iar aceasta va vota in functie de mandatul oferit de Guvern.

Potrivit procedurii, mandatul pentru votul Romaniei in comisia Coreper este propus de ministrul Justitiei, avizat de Ministerul Afacerilor Externe si decis de premier.

Mai mult despre: ,


Comentarii: