politica

Antenele si RTV au ramas cu buzele umflate. Guvernul Citu nu da niciun leu pentru campania de informare privind vaccinarea

Premierul Florin Citu a anuntat, joi, ca Guvernul nu va plati niciun leu pentru noua campanie de informare publica privind vaccinarea. Unul dintre motivele pentru care fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, a fost linsat de trusturile TV a fost ca s-a impotrivit unei ordonante de urgenta prin care sa se acorde bani pentru difuzarea in presa a clipurilor de promovare a vaccinarii. O campanie similara s-a derulat anul trecut, cei mai mari beneficiari fiind cei de la Antene si Romania TV.

„Aceasta campanie are o tema: Impreuna invingem pandemia. Doar impreuna reusim sa invingem pandemia, e nevoie sa ne vaccinam cu totii. Astazi introducem un element noi, intrebarea ce contine vaccinul? Nu vorbim despre componenta clara, despre elemente chimice sau lista ingredientelor vaccinului, ci e mai mult despre ce inseamna vaccinul pentru noi. Este o incercare de a afla ce inseamna pentru fiecare dintre noi ce inseamna acest vaccin si cum ne ajuta sa revenim la normalitate. Incercam sa aflam de la dumneavoastra de ce va este dor”, a afirmat Florin Citu.

El a explicat ca vor fi 11 spoturi care vor fi difuzate in mass media: 3 generale, care arata de ce ne este dor, 7 facute pe public tinta: elevi, bunic, turist, festivalier.

„Sunt spoturi facute pentru a ne putea regasi fiecare dintre noi pentru ca tuturor ne-a lipsit cel putin un lucru. Pentru cei mai multi ne-au lipsit cei dragi”, a aratat Citu.

El a spus ca romanii trebuie sa se gandeasca ce le lipseste, de ce le este dor: „Poate va e dor sa mergeti la un concert, sa calatoriti, fara grija restrictiilor si a altor masuri de siguranta, daca doriti acest lucru, vaccinati-va”.

El a adaugat ca a vrut sa le arate romanilor ce inseamna vaccinul pentru el, spotul nefiind difuzat la televizor, doar pe pagina sa de Facebook.

In imagini, Florin Citu apare intr-un local, spunand ca vaccinul contine „normalitate”: „Sa pot sa-mi beau cafeaua alaturi de prieteni, aici, la interior. Sa nu mai depindem de masca, sa putem sa mergem la concerte, la plaja, fara griji, dar mai ales sa pot sa-mi vad familia in siguranta”.

El le-a lansat o provocare membrilor Guvernului si liderilor coalitiei: „ce contine vaccinul pentru voi?”.

„Am provocat colegii din guvern, liderii coalitiei si toti romanii sa ne spuna ce contine vaccinul pentru ei. Fiecare ministru va posta un clip pe pagina personala. Domnii Gheorghita si Baciu au sarcina sa ajunga la lideri de opinie, actori, interpreti, ca fiecare sa sustina aceasta campanie, sa ne spuna ce inseamna vaccinul pentru ei. (…) Campania de vaccinare este a tututor, nu doar a mea si a Guvernului”, a declarat Florin Citu..

El a precizat ca aceasta campanie de comunicare a fost realizata fara costuri din partea Guvernului, cu sprijinul UNICEF, si ca nu s-a platit nici pentru difuzare, fiind campanie de informare publica.

Spoturile vor fi difuzate la tv, radio si mediul online pentru cel putin sase luni.

„Eu sper sa fie cel mult sase luni, sa nu avem nevoie de sase luni sa invingem pandemia. Vreau ca fiecare roman nevaccinat sa se identifice cu personaje din spoturi (…) Concluzia: doar impreuna invingem pandemia. Ne vaccinam in numar cat mai mare si ne recastigam viata inainte de pandemia. Romania, hai ca se poate!”, a conchis Citu.

Citeste si: OUG pentru presa. Aktual24.ro va functiona in continuare FARA bani publici. Cel putin cate 250.000 euro vor putea incasa Chirieac si Andronic de la Guvern

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

7 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

7 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

7 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

7 ore ago

Serbia: Un tren de calatori a intrat intr-un marfar oprit intr-un tunel. Noua oameni au fost raniti

Noua persoane au ajuns la spital, vineri, dupa ce un tren de calatori s-a ciocnit…

7 ore ago