life

Anthony Hopkins, 47 de ani de cand nu a mai baut o picatura de alcool: „Am fost intr-o situatie disperata si la un pas de moarte”

Sir Anthony Hopkins a sarbatorit 47 de ani de abstinenta trimitand un mesaj special fanilor sai pe Instagram.

„Sunt un alcoolic in recuperare. Stiu ca multi oameni se lupta cu asta. Intr-o lume plina de ura si care nu accepta compromisuri, o lume in care copiii sunt agresati, va spun sa fiti blanzi cu voi. Stati departe de cercurile formate din oameni toxici daca va jignesc. Traiti-va viata! Fiti mandri de viata voastra. Nu lasati pe nimeni sa va puna la pamant. Sarbatoreste-te pe tine asa cum fac si eu desi nu stiu nimic. Va iubesc pe toti”, a spus actorul.

Actorul a continuat spunand ca, in urma cu 47 de ani, a fost intr-o „situatie disperata” si la un pas de moarte; cu toate acestea, odata ce a recunoscut ca are o problema, a putut cauta ajutor: „A trebuit doar sa realizez ca era ceva cu adevarat in neregula cu mine. Dar nu mi-am dat seama ca era un fel de boala – o boala mentala, fizica, emotionala numita alcoolism sau dependenta”.

Starul din „Tacerea mieilor” si-a indemnat, de asemenea, fanii care se lupta cu alcoolismul sa ia in considerare un tratament sau sa vorbeasca cu un „consilier sau sa urmeze un „program in 12 pasi”.

El a concluzionat: „Nu costa nimic. Dar va va oferi o viata cu totul noua. Sunt un pacatos batran, ca toata lumea, dar tot ce pot spune este ca am cea mai buna viata pe care mi-o pot imagina si nici macar nu pot sa-mi asum meritele pentru ea. Asa ca, oriunde te-ai afla, cere ajutor, nu-ti fie rusine, fii mandru de tine.”

In 2021, Hopkins a inceput sa vorbeasca deschis despre alcoolismul sau si, desi are „regrete”, a invatat sa „mearga mai departe cu viata”. El a declarat pentru Sunday Times ca dependenta sa a fost alimentata de convingerea ca nu merita succesul sau ca actor.

Hopkins a spus: „In cazul meu, am avut aceste conflicte ciudate – nu simteam ca ma potrivesc in pielea mea. Ma simteam profund vinovat si rusinat si nu ma simteam demn de norocul pe care il aveam ca actor”.

El a adaugat: „Cand am cerut ajutor si mi-am dat seama ca nu eram singur, ca existau mii de oameni ca mine, toate temerile mele au inceput sa se dizolve.”

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

14 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

14 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

14 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

5 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

14 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

14 ore ago