Anunt crucial: Joe Biden i-a promis lui Zelenski ca tancurile Abrams vor ajunge in Ucraina saptamana viitoare – VIDEO

externe

Joe Biden, Volodimir Zelenski, intalnire, tancuri Abrams, Ucraina

Presedintele american Joe Biden i-a dat asigurari joi omologului sau ucrainean, Volodimir Zelenski, aflat in vizita la Washington, in legatura cu sprijinul constant al Statelor Unite si a declarat ca nu exista nicio „alternativa” pentru Congresul american in afara de votul in favoarea continuarii ajutorului acordat Ucrainei, scrie AFP, citata de Agerpres.

„Contez pe discernamantul Congresului american. Nu exista alternativa”, a raspuns presedintele american la intrebarea unui jurnalist despre opozitia unor alesi republicani la validarea de catre Congres a unui nou pachet de ajutor pentru Ucraina.

Presedintele Biden a tinut sa precizeze ca primele tancuri Abrams vor ajunge in Ucraina „saptamana viitoare”, pentru a intari fortele armate ucrainene in contraofensiva lor impotriva fortelor ruse.

„Saptamana viitoare, vor fi livrate Ucrainei primele tancuri americane Abrams”, a declarat liderul democrat la Casa Alba, in prezenta presedintelui ucrainean, care efectueaza a doua vizita la Washington de la invazia rusa a Ucrainei din februarie 2022.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: