Anunt de la Bruxelles: „CV-ul si determinarea Laurei-Codruta Kovesi o fac favorita pentru postul de Procuror European”

news

Europarlamentarul PNL Siegfried Muresan anunta ca Roberta Metsola, coordonatoarea Grupului PPE in Comisia LIBE a Parlamentului European, o considera favorita pe Kovesi pentru functia de procuror-sef al Parchetului European.

„Roberta Metsola, coordonatoarea Grupului PPE in Comisia LIBE a Parlamentului European: ‘CV-ul si determinarea Laurei-Codruta Kovesi o fac favorita pentru postul de Procuror European'”, a scris Muresan pe Facebook.

„Grupul PPE este ferm pentru sustinerea unui procuror-sef european calificat si respectat, care va trebui sa conduca lupta impotriva fraudei la bugetul UE si pentru interesul financiar al Uniunii Europene, in ansamblu. Comisia LIBE va intervieva acum cei trei candidati listati pentru acest post in cadrul unei audieri speciale care va avea loc in aceasta luna. Intr-o nota personala, trebuie sa recunosc ca CV-ul si determinarea Laurei-Codruta Kovesi o fac favorita pentru acest post. De fapt, ea s-a plasat deja pe primul loc dupa selectia facuta de un panel special. Astept cu nerabdare sa am ocazia de a discuta despre acest rol cu doamna Kovesi si cu ceilalti doi candidati”, este declaratia integrala a Robertei Metsola, conform unui comunicat transmis redactiei de Siegfried Muresan.

Kovesi urmeaza sa fie audiata peste aproximativ doua saptamani in Comisa LIBE, care va propune un nume pentru functia de Procuror European.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a transmis miercuri o scrisoare ministrilor de Justitie din statele membre UE in care tine sa aduca aminte ca Laura Codruta Kovesi se afla printre semnatarii unor „pacte secrete si antidemocratice „, facand referire la celebrele protocoale cu SRI. Scrisoarea apare in plin proces de selectie a procurorului-sef al Parchetului European.

Folosindu-se de pretextul ca presedintele Iohannis refuza sa accepte revocarea din functia de procuror general a lui Augustin Lazar, Toader tine sa o ponegreasca pe Laura Codruta Kovesi in scrisoarea adresata omologilor sai europeni. „Protocoalele, de cand au fost declarate neconstitutionale, aduc aminte de amestecul politicului, de Securitate si de aplicarea legilor atat de cunoscuta in tara noastra in perioada regimului comunist. Printre semnatarii acestor pacte secrete si antidemocratice a fost Laura Codruta Kovesi”, afirma ministrul.

Mai mult despre: ,


Comentarii: