Anunt la Washington: Rusia, numar urias de victime in Ucraina. „Au fost informati ca peste 75.000 de rusi au fost ucisi sau raniti, un numar urias”

externe

Peste 75.000 de rusi au fost ucisi sau raniti in razboiul din Ucraina, a declarat miercuri pentru CNN o membra democrata a Camerei Reprezentantilor din SUA, Elissa Slotkin, potrivit DPA, citata de Agerpres.

Ea a facut aceasta declaratie dupa un briefing clasificat cu oficiali ai administratiei presedintelui american Joe Biden.

„Au fost informati ca peste 75.000 de rusi au fost ucisi sau raniti, un numar urias. Au investit enorm in fortele lor terestre, iar acum 80% din trupele lor terestre sunt impotmolite si obosite”, a afirmat Elissa Slotkin.

Democrata, care s-a intors recent dintr-o vizita in Ucraina, a mai declarat ca urmatoarele trei-sase saptamani ar putea fi decisive pentru evolutia conflictului.

Conform celei mai recente estimari a Agentiei Centrale de Informatii (CIA) a SUA, 15.000 de militari rusi au fost ucisi in lupte. Nu exista date oficiale de la partea rusa cu privire la bilantul deceselor in randul armatei sale.

Rusia a invadat Ucraina vecina la 24 februarie.

Comentarii: