Anunt major: „Toti bucurestenii vor fi testati de coronavirus”. Ministrul Sanatatii anunta testare in masa a populatiei, ca in Coreea de Sud

news

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, a anuntat miercuri seara, la Pro TV, ca toti bucurestenii vor fi testati pentru Covid-19.

”Am avizat un parteneriat si un program care va demara rapid. Vrem sa se testeze toata populatia Bucurestiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din usa in usa- n.red.), dupa modelul Coreei de Sud. Este foarte important sa facem milioane de teste. Pana la sfarsitul saptamanii, vom avea inca 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare in ianuarie si acum avem cel putin 20 si vrem sa avem 1-2 la nivel judetean”, a declarat Victor Costache.

In prezent, pacientii diagnosticati cu noul virus sunt internati in cele 7 centre de boli infectioase: 2 in Capitala si 5 in restul tarii.

Victor Costache a precizat ca pacientii diagnosticati cu noul virus vor fi internati doar in spitale dedicate tratarii acestei patologii, iar pana la sfarsitul saptamanii vor fi stabilite cel putin 30 de unitati, in toata tara.

”Nu tratam Covid-19 in spitale nonCovid, e pilonul de baza al strategiei pentru lupta impotriva virusului. Au fost deja pregatite spitale de boli pulmonare si se adauga la fiecare judet un spital care va deveni spital Covid-19 sau se grupeaza doua judete pentru a identifica un spital mai mare. La nivelul Bucurestiului s-a pregatit Colentina, care va deveni functional de maine”, a mai spus Costache.

Mai mult, de maine, pacientii cu forma usoara de boala vor fi mutati din sectiile de boli infectioase in hoteluri, unde vor fi supravegheati de doctori.

“Maine incepe un proiect pilot pentru a lua presiunea de pe spitalele de boli infectioase. Maine, 50 de pacienti vor fi instalati in hoteluri cu camere individuale, supravegheati. Principiul de baza e sa nu amestecam pacientii si sa nu-i trimitem acasa, e cea mai mare greseala care s-a facut in tarile europene”, a mai spus ministrul.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: