news

Anunt oficial la Bruxelles: „Kovesi va deveni una dintre femeile-lider ale Uniunii Europene”

Presedintele Comisiei LIBE din Parlamentul European,  Juan Fernando Lopez Aguilar, a declarat, marti, dupa ce s-a ajuns la un acord definitiv cu Presedintia Consiliului UE in privinta sefiei Parchetului European, ca Laura Codruta Kovesi devine „una dintre femeile-lider ale Uniunii Europene”.

„Doamna Kovesi este alegerea perfecta pentru functia de procuror-sef european. Are competente profesionale desavarsite. Mai mult, Romania nu detine pentru moment niciun post cheie la nivel european, iar doamna Kovesi va deveni una dintre femeile-lider ale Uniunii”, a precizat Aguilar.

Comisia pentru Libertati Civile, Justitie si Afaceri Interne (LIBE) din Parlamentul European a ajuns la un „acord definitiv” cu Presedintia finlandeza a Consiliului Uniunii Europene pentru numirea Laurei Codruta Kovesi in functia de sef al Parchetului european, informeaza Mediafax.

„Echipele de negociere pentru sefia Parchetului european, etapa finala, dupa ani de dezbateri: alaturi de colegii M. Pagaza si M. Holmeier si de reprezentantii Presedintiei finlandeze. Acord final intre Consiliu si Parlamentul European: Laura Kovesi, primul procuror-sef european”, a declarat marti seara, prin Twitter, Juan Fernando Lopez Aguilar, presedintele Comisiei LIBE.

„Suntem foarte bucurosi de faptul ca doamna Kovesi va conduce noul Parchet european. Corespunde cel mai bine viziunii Parlamentului European pentru o institutie puternica si credibila. Doamna Kovesi este deosebit de competenta, cu un palmares impresionant de realizari in lupta impotriva coruptiei cu o flexibilitate remarcabila si mult curaj”, a afirmat, la randul sau, presedintele Comisiei PE pentru Control bugetar, Monika Hohlmeier.

Vicepresedintele Comisiei LIBE, Maite Pagazaurtundua, a declarat: „Prin alegerea doamnei Kovesi in functia de procuror-sef european, Parchetul European isi va putea incepe acum activitatea pentru a asigura mai multa siguranta si protectie cetatenilor. Noua institutie va avea un rol-cheie in pedepsirea atacurilor la adresa intereselor financiare ale UE – numai infractorii vor fi nelinistiti in urma acestui acord”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Europa, lovita de inundatii majore. Se anunta pagube considerabile

Regiuni din Germania, Belgia, Franta si Olanda au fost afectate sambata de inundatii in urma…

O secundă ago

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

8 ore ago

BBC: Trecerea la masinile electrice ramane fara… curent?

O analiza a BBC constata ca vanzarile de masini electric ear trebui sa creasca, aceasta…

8 ore ago

Presedinta Georgiei a respins legea privind „influenta straina.” Veto-ul va putea fi anulat de Parlament

Presedinta Georgiei, Salome Zurabisvili, a anuntat sambata ca a respins prin veto legea privind "influenta…

8 ore ago

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis spune ca Macedonia de Nord ar trebui sa foloseasca numele constitutional tot timpul

Prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis a reiterat sambata obligatia oficialilor din Macedonia de Nord de a…

8 ore ago