Anuntul zilei: „In sfarsit, Dragnea este revocat din fruntea Camerei Deputatilor. Avem documentul oficial”

politica

Presedintele PMP, Eugen Tomac, anunta ca Liviu Dragnea este „oficial” revocat din functia de sef al Camerei Deputatilor. „Avem, in sfarsit, documentul oficial care atesta revocarea lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor”, anunta Tomac.

„Dragnea si Iordache, oficial revocati de la sefia Camerei Deputatilor. Avem, in sfarsit, documentul oficial care atesta revocarea lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor si a lui Florin Iordache din functia de vicepresedinte al aceluiasi for.

Cand toata lumea e preocupata de intampinarea Anului Nou, pe site-ul Camerei Deputatilor a fost publicata stenograma sedintei din 5 decembrie, a acelei sedinte la care noi, opozitia unita, am votat in plen debarcarea celor doi. Vorbim despre un inscris oficial care produce efecte juridice ce nu pot fi ignorate nici macar de actuala putere abuziva.

In concluzie, le cer lui Liviu Dragnea si lui Florin Iordache sa paraseasca functiile pe care nu mai au dreptul sa le ocupe. Trebuie sa alegem in viitoarea sesiune o noua conducere care sa readuca democratia in Parlament”, a scris Tomac pe Facebook.

Florin Iordache a respins, pe 5 decembrie, ziua in care a avut loc acest vot, faptul ca Opozitia a reusit revocarea lui din functia de vicepresedinte si a lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. „Astazi a fost o zi trista in Parlamentul Romaniei. Eu inteleg un joc democratic si inteleg ca vrei sa schimbi anumite persoane, dar toate acestea trebuie sa respecte niste reguli minimale. Sa respectam Constitutia, regulamentul Camerei Deputatilor. Schimbarea presedintelui Camerei Deputatilor se poate face doar la solicitarea liderului de grup. Am solicitat o sedinta a liderilor de grup si l-am intrebat pe domnul Suciu, liderul de grup al PSD, daca a depus o astfel de solcitare. A spus ca nu, asa ca nu aveam ce sa supunem la vot”, a spus Iordache.

Vicepresedintele PNL Raluca Turcan a insistat insa ca Dragnea si Iordache au fost revocati.

„Domnul Iordache nu mai mai poate sa conduca nicio sedinta a plenului. Punct. Plenul, intrunit in cvorum, va trebui sa dea intr-adevar votul final. Luam in calcul greva parlamentara. Pentru a pregati ziua de astazi, regulamentul si Constitutia le cunoastem ca pe ‘Tatal Nostru’. Poate sa vina si domnul Iordache si mama lui Florin Iordache, noi cartulia asta pe care o numim regulament, o cunoastem ca pe ‘Tatal nostru'”, a spus atunci Raluca Turcan.

Mai mult despre: ,

Comentarii: