Apar tot mai multe informatii: „Planul de interventie a fost vizat de Liviu Dragnea”. Dumitru Coarna: „Huliganii au fost cumparati la bucata”

news

Informatii publicate de jurnalistii de la ziare.com, care citeaza surse apropiate Ministerului de Interne, arata ca represiunea din Piata Victoriei a gandita din timp, planul de actiune fiind vizat chiar de liderul PSD, Liviu Dragnea.

O sursa apropiata de reprezentanti ai Ministerului de Interne care a dorit sa-si pastreze anonimatul a declarat pentru Ziare.com ca, in dupa-amiaza zilei de joi, la ora 16:23 a primit pe WhatsApp un mesaj de atentionare de la „o cunostinta care lucreaza in structurile de informatii si pe care o cunosc din 2004. Eram anuntat ca la nivelul Ministerului de Interne s-a creat un plan de interventie in forta”.

„Nu este o intoxicare, nu este un bluf, nu este un extras dintr-o discutie purtata la MAT-ul din sat. Se intampla de trei zile: echipa operativa multi si pluridisciplinara, organizata de doamna Carmen Dan (…) a elaborat un plan de actiune vizat de dl. Liviu Dragnea. Prin acesta se urmareste crearea momentelor de interventie in forta de catre jandarmi”, se arata in mesajul transmis pe WhatsApp.

De asemenea, sursa Ziare.com a precizat ca, inca de joi seara, imediat dupa ce l-a primit, a postat mesajul „in grupurile de discutii inchise” ale angajatilor din Ministerul de Interne, „iar cei de acolo stiu despre ce e vorba”.

Mesajul e important pentru ca descrie „o comunicare neoficiala” intre persoane apropiate de ceea ce s-a intamplat in interiorul Ministerului de Interne, facand o referire directa la implicarea politica in organizarea represiunii din Piata Victoriei.

„De aceasta data nu au fost grupuri organizate din galerii, asa cum s-a intamplat la mitingul din data de 1 februarie”, a declarat pentru Ziare.com o persoana care urmareste de ani buni fenomenul violentelor de pe stadioanele din Bucuresti si care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

„In Piata Victoriei au fost oameni din galerii, dar au venit singuri sau in grupuri de cate doi, trei. Am vazut tipi si de la Steaua, si de la Corsicani, o aripa a galeriei Rapid care e proPSD si care e folosita de organizatiile locale ale partidului in campanii electorale, la mitinguri, lipit afise si alte operatiuni politice”, a precizat sursa.

La mitingul din 1 februarie, atunci cand grupari din galeriile de fotbal au incercat sa compromita protestul fata de OUG 13, a existat o mobilizare a acestora pe Facebook, au existat propuneri pentru actiuni violente venite pe retelele sociale.

De data aceasta au lipsit, iar huliganii „au fost cumparati la bucata, iar multi au fost adusi din provincie”, a declarat Dumitru Coarna, lider de sindicat din Politie, pentru Ziare.com, acesta sustinand ca au fost doua grupuri de instigatori de cate o suta de persoane, unul pozitionat in dreapta Guvernului, spre strada Paris, iar cealalalt inspre Bulevardul Lascar Catargiu.

Ionel Corbu, prim-procuror la Parchetul Militar, a negat, marti, afirmatiile ministrului de Interne, potrivit carora actiunile de represiune ale jandarmilor au fost supervizate de un procuror militar.

„Niciunul dintre colegii mei nu a fost mandatat sa faca un asfel de demers, in sensul de a participa alaturi de jandarmi. Abia pe data de 11, in jurul orei 17.00 am primit o solicitare pentru a trimite un procuror militar care sa participe la aceste actiuni”, dupa evenimentele de vineri noapte, a declarat, marti, procurorul Corbu.

Mai mult, Corbu a declarat ca nu exista baza legala si nici nu era „deontologic” ca un procuror sa fie prezent in centrul de comanda de unde a fost coordonata represiunea.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: