Apel din partea serviciului SECRET al Germaniei, dupa atentatele de la Paris: „Este posibil sa vina si TERORISTII”

externe

Seful serviciului german de informatii interne (BfV), Hans-Georg Maassen, a facut apel duminica la aplicarea unor „proceduri metodice” de inregistrare a miilor de refugiati care intra zilnic in Germania, atragand atentia ca extremistii ar putea exploata situatia uneori haotica legata de fenomenul migratiei, transmite Reuters.

Atentatele de vineri seara de la Paris, in care si-au pierdut viata 129 de persoane si peste 350 au fost ranite, a alimentat dezbaterea deja existenta in Germania cu privire la abordarea binevoitoare a cancelarului Angela Merkel fata de refugiati.

„Este posibil ca, odata cu refugiatii, sa vina si teroristii, dar credem ca probabilitatea este destul de scazuta. Totusi, pentru autoritatile din domeniul securitatii este important sa existe proceduri metodice legate de intrarea in Germania si sa fie aplicate procedurile de azil”, a declarat Hans-Georg Maassen, intr-un interviu publicat duminica de mai multe ziare locale.

Maassen a atras atentia ca drumul refugiatilor din Siria si Irak catre Turcia, Grecia si nordul Europei, pe asa-numita ruta balcanica, este extrem de periculos. „Ar fi riscant si deloc tipic pentru persoane cu misiune de lupta sa treaca din Turcia catre insulele grecesti pe mare, la bordul unor ambarcatiuni-cosciug”, a spus el.

Desi politia germana efectueaza verificari ale pasapoartelor la punctele de trecere a frontierelor si in zonele de granita, se crede ca mii de refugiati intra in Germania fara sa fie verificati. Maassen si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu faptul ca islamisti radicali aflati deja in Germania ar putea incerca sa recruteze tineri imigranti. „Am remarcat ca islamistii abordeaza in mod special refugiatii din centrele de primire. Suntem deja la curent cu peste 100 de cazuri” de acest gen, a declarat seful BfV, care considera ca islamistii radicali vad in criza refugiatilor o sansa de a recruta oameni pentru cauza lor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: