Arad: Tigari de contrabanda de 2 milioane de lei descoperite de politisti. Au fost arestati patru contrabandisti

news

In luna martie, politistii de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice Arad au descoperit tigari de contrabanda de diferite marci, in valoare de aproximativ 2 milioane de lei, se arata intr-un comunicat al Politiei Romane.

Inspectoratul de Politie Judetean Arad a anuntat, pe 28 martie, ca pe 10 martie, sub coordonarea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Chisineu-Cris, au fost puse in aplicare trei mandate de perchezitie, la doua imobile si sediul unei societati comerciale din Oradea, judetul Bihor. Din cercetari a reiesit ca un barbat de 35 de ani ar fi preluat, de la domiciliul unui barbat de 45 de ani, 14.000 de pachete de tigarete netimbrate, pe care le-ar fi transportat in alte locatii.

In urma perchezitiilor, la imobilele barbatului de 35 de ani au fost descoperite si ridicate, in vederea continuarii cercetarilor, 43.500 de pachete de tigarete (870.000 de tigarete) netimbrate, de diferite marci, susceptibile a proveni din contrabanda, in valoare de aproximativ 805.000 de lei. Barbatul a fost retinut si, ulterior, arestat pentru 30 de zile. La domiciliul barbatului de 45 de ani au fost descoperite 42.927 de pachete de tigarete de diferite marci, netimbrate, susceptibile a proveni din contrabanda, in valoare de aproximativ 600.000 de lei.

„Din cercetari a reiesit ca acesta ar fi comercializat barbatului de 35 de ani 14.000 de pachete de tigarete, care au fost depistate in timp ce erau transportate intr-o autoutilitara, pe D.J. 791, in localitatea Olari. Barbatul a fost retinut si, ulterior, arestat”, transmite Inspectoratul de Politie Judetean Arad.

Pe 23 martie, politistii aradeni au prins un alt barbat, de 29 de ani, din Bucuresti, in timp ce transporta tigari de contrabanda prin municipiul Arad. Doi aradeni, de 39 si 44 de ani, ar fi descarcat tigaretele pentru a le transporta in alte locatii. La domiciliile celor doi aradeni au fost efectuate perchezitii, in urma activitatilor fiind ridicate, in vederea continuarii cercetarilor, 37.500 de pachete de tigarete (750.000 de tigarete), in valoare de aproximativ 525.000 de lei. Cei trei barbati au fost retinuti, ulterior, pe numele acestora, fiind dispusa masura arestarii preventive, de magistratii Judecatoriei Arad.

„Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal, reglementata de Codul de Procedura Penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, adauga cei de la IPJ Arad.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: