Arafat nu scapa. PNL si USR il aduc fortat in Parlament sa dea explicatii pentru interventia dezastruoasa de la Colectiv

politica

Deputatul USR Tudor Benga anunta ca secretarul de stat Raed Arafat va fi convocat in fata Comisiei de administratie publica a Camerei Deputatilor pentru a da explicatii in legatura cu modtul dezastruos in care reprezentantii IGSU au intervenit, in urma cu patru ani, la Colectiv. Imaginile cu interventia acestora au fost ascunse pana acum.

„Am vazut acum inregistrarea aparuta azi de la Colectiv. Horror! Am citit de asemenea ca tatal uneia dintre victimele de atunci incearca sa stea de vorba de aproape patru ani cu Raed Arafat. L-am avut luni pe Arafat prezent in comisia de administratie pentru a sustine un proiect de lege. Am vorbit acum la telefon cu Florin Roman, presedintele comisiei de administratie din care fac si eu parte. A ramas ca luni in sedinta sa cer comisiei o convocare directa a secretarului de stat pentru a veni in comisie la o sesiune de intrebari si raspunsuri pe subiect. Sedintele comisiei sunt in mod normal publice si cetatenii pot solicita sa asiste. Va tin la curent!”, scrie Tudor Benga pe Facebook.

Raed Arafat a anuntat anterior ca nu vrea sa faca niciun comentariu pana dupa alegerile prezidentiale. Astfel, el sugereaza ca aparitia imaginilor ar avea un scop politic.

„In urma aparitiei noilor imagini difuzate de Libertatea, am solicitat colegilor de la ISUBIF si IGSU sa explice si sa raspunda public, in cadrul unei conferinte de presa, acuzatiilor lansate la adresa celor care au intervenit si a conducerilor celor doua institutii in ce priveste presupusa ascundere a imaginilor respective. Apreziez ca informatiile prezentate de colegii pompieri in cadrul conferintei de presa sunt realiste si corect expuse.

Stiu ca se asteapta sa ies personal sa explic mai multe aspecte, mai ales ca acuzatiile ca as fi ascuns si eu imaginile au fost lansate in public si continua sa fie difuzate in pofida faptului ca si conducerea IGSU dar si domnul Gen. (r) Pop, au afirmat ca aceste imagini nu mi-au fost date. Cu alte cuvinte nu puteam sa ascund ce nu aveam.

Avand in vedere ca se aproprie comemorarea Colectiv, un moment emotional major care trebuie respectat, dar si faptul ca se desfasoara procesul electoral pentru alegerea presedintelui Romaniei pentru urmatorii 5 ani, consider ca punctul meu de vedere este bine sa fie prezentat dupa aceste evenimente. Eventualele iesiri publice din partea mea in aceste zile nu vor face decat sa aduca un element perturbator al acestor momente.

Va asigur insa ca am raspunsuri concrete la toate intrebarile care au fost ridicate si nu voi ezita sa le aduc in fata opiniei publice”, a scris Arafat pe Facebook.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: