Categories: politica

„Are o gaura in creier, minte!”. Basescu il pune la punct, scurt, pe Titus Corlatean in ce priveste numirea lui Kovesi la DNA

Traian Basescu are o replica dura pentru fostul ministru al Justitiei, Titus Corlatean, care a acuzat, miercuri, ca ambasadorii Olandei si SUA au facut presiuni asupra sa pentru a o nominaliza pe Laura Codruta Kovesi in fruntea DNA.

„Are o gaura in creier, minte!”, a declarat fostul presedinte al Romaniei.

”Problema lui Corlatean e urmatoarea: la mine nu a indraznit niciodata sa vina vreun ambasador sa sprijin un om sau o firma. Ambasadorii se duceau la cei pe care ii simteau mai slabi de ingeri. Unul, care era ministru, spune ca presedintele a trimis prin intermediari. E o aberatie! Eu nu am discutat vreodata cu Corlatean despre desemnarea procurorilor. Am vorbit doar cu Ponta, cand a preluat portofoliul Justitiei. E unul care are o gaura in creier cand e vorba despre Basescu si a pronuntat si numele meu. Corlatean minte! Propunerea lui Kovesi a facut-o Ponta, nu Corlatean. El detinea mandatul Justitiei, eu asa imi aduc aminte, ca a venit propunerea de la Ponta, nu mie, ci la CSM si de acolo, la mine”, a spus Traian Basescu la Digi 24.

Fostul ministru al Justitiei a povestit cum a fost sunat de la Cotroceni.

„Da, in clipa in care esti sunat la sfarsitul unei zile de munca lungi, dar nu se plange nimeni de acest lucru, cand esti sunat pe telefonul mobil al aghiotantului, de la Cotroceni, si aghiotantul iti da propriul telefon de serviciu ca sa vorbesti cu centrala si dupa aceea cu presedintele Romaniei, si mai ales discutia in care mi s-a explicat o anumita chestiune cum nu ar trebui sa fac si cum ar fi bine sa fac, nu sunt foarte confortabil. Vorbesc public de astfel de chestiuni, pentru ca nu asa ar trebui sa functioneze institutiile intr-un stat democratic. (…) Domnul presedinte nu a facut explicit referire la nume, ci la modalitatea transparenta in care sa putem invita mai multi procurori, nu unul singur sa vina in fata unei comisii, avand si acceptul Comisiei Europene pentru a face o astfel de procedura. Celelalte interventii diplomatice au fost extrem de explicite si va spun cinstit, neplacute, nominal, cu incalcarea unor dispozitii care ar trebui sa fie valabile pentru toti, in orice moment. (…) Presiunea a depasit limitele acceptabile in relatiile diplomatice intre state”, a mentionat Corlatean.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Rusia tine sa dea lectii de umanitate Parisului: „Franta sa se abtina de la utilizarea fortei impotriva protestatarilor din Noua Caledonie”

Rusia cere Frantei sa se abtina de la utilizarea fortei impotriva protestatarilor din Noua Caledonie…

2 minute ago

Tentativa de lovitura de stat in Congo. Armata: „Actiunea a fost inabusita in fasa”

Armata congoleza afirma ca a "dejucat o lovitura de stat" duminica dimineata devreme si a…

38 de minute ago

„Viata premierului slovac Robert Fico nu mai este in pericol”, anuntat vicepremierul. „Dar starea sa ramane grava si necesita ingrijiri intensive”

Viata premierului slovac Robert Fico nu mai este in pericol, la patru zile dupa atentatul…

32 de minute ago

Atac rusesc cu drone asupra Kievului si Odesei. Ucrainenii au lovit Sevastopolul duminica dimineata

Potrivit fortelor aeriene ucrainene, zonele afectate au inclus Kievul, regiunea Vinita din sud-vestul capitalei, regiunea…

3 ore ago

Catalin Drula: „Trebuie sa avem un program national de oprit mafia. In toata tara avem metode mafiote de a lucra”

Presedintele USR Catalin Drula a declarat ca in toata tara "PSD si PNL au cuplat…

O oră ago