Aria de transmitere a mesajelor RO-ALERT in cazul atacurilor cu drone rusesti asupra Ucrainei va fi extinsa la nivelul judetului Tulcea

news

drone, mesaje 112, arie extinsa, Tulcea

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) a extins aria de transmitere a mesajelor RO-ALERT pentru a preveni populatia cu privire la pericolul caderii in localitatile din judetul Tulcea a unor aparate de zbor de mici dimensiuni folosite de Rusia in atacurile asupra porturilor dunarene din Ucraina, transmite Agerpres.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Delta, daca pana la mijlocul saptamanii trecute doar populatia din opt localitati tulcene primea mesaje RO-ALERT – Isaccea si comunele Luncavita, Grindu, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina si Vacareni -, in noaptea de duminica spre luni aceste mesaje au fost transmise si populatiei din Tulcea si Mineri.

In urma mesajelor primite, persoane din Tulcea, Mineri si Somova au sunat la numarul unic de urgenta 112 pentru a se lamuri cu privire la avertismentul autoritatilor, potrivit ISU.

„Au fost cateva apeluri noaptea trecuta la 112 mai mult pentru a cere informatii cu privire la acest mesaj. Celor care au sunat li s-a transmis ca este un mesaj de informare si ca nu trebuie sa se sperie ori sa intre in panica”, a mentionat purtatorul de cuvant al ISU Delta, Daniel Nastase.

In mesajul RO-ALERT, populatia este avertizata cu privire la posibilitatea caderii unor obiecte din spatiul aerian si este indemnata sa-si pastreze calmul si sa se protejeze in beciuri sau adaposturi de protectie civila.

In lipsa unui adapost, oamenii trebuie sa ramana in interiorul casei, departe de geamuri si pereti exteriori.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: