news

Aria de transmitere a mesajelor RO-ALERT in cazul atacurilor cu drone rusesti asupra Ucrainei va fi extinsa la nivelul judetului Tulcea

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) a extins aria de transmitere a mesajelor RO-ALERT pentru a preveni populatia cu privire la pericolul caderii in localitatile din judetul Tulcea a unor aparate de zbor de mici dimensiuni folosite de Rusia in atacurile asupra porturilor dunarene din Ucraina, transmite Agerpres.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Delta, daca pana la mijlocul saptamanii trecute doar populatia din opt localitati tulcene primea mesaje RO-ALERT – Isaccea si comunele Luncavita, Grindu, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina si Vacareni -, in noaptea de duminica spre luni aceste mesaje au fost transmise si populatiei din Tulcea si Mineri.

In urma mesajelor primite, persoane din Tulcea, Mineri si Somova au sunat la numarul unic de urgenta 112 pentru a se lamuri cu privire la avertismentul autoritatilor, potrivit ISU.

„Au fost cateva apeluri noaptea trecuta la 112 mai mult pentru a cere informatii cu privire la acest mesaj. Celor care au sunat li s-a transmis ca este un mesaj de informare si ca nu trebuie sa se sperie ori sa intre in panica”, a mentionat purtatorul de cuvant al ISU Delta, Daniel Nastase.

In mesajul RO-ALERT, populatia este avertizata cu privire la posibilitatea caderii unor obiecte din spatiul aerian si este indemnata sa-si pastreze calmul si sa se protejeze in beciuri sau adaposturi de protectie civila.

In lipsa unui adapost, oamenii trebuie sa ramana in interiorul casei, departe de geamuri si pereti exteriori.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Cum va fi vremea in weekend. De duminica se incalzeste, dar vom avea si averse de ploaie si furtuni

Dupa valul de ploi si frig, vremea se schimba la sfarsitul saptamanii. Directorul Administratiei Nationale…

19 minute ago

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

13 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

13 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

14 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

14 ore ago