Aripa dura din PSD o propune premier pe Olguta. Cere suspendarea lui Klaus Iohannis daca nu accepta propunerea „majoritatii parlamentare”

politica

Codrin Stefanescu, exponent al aripii dure, peremiste, din PSD cere conducerii partidului sa nu se mai comporte ca „niste mielusei” si sa il suspende din functie pe Klaus Iohannis daca accepta propunerea de premier a majoritatii parlamentare. De altfel, Stefanescu si-ar dori ca PSD sa propuna ca premier pe Serban Nicolae sau pe Olguta Vasilescu.

„Noi, in momentul de fata, dam senzatia ca suntem niste mielusei, cu o conducere de mielusei, care stau in fata stapanirii si joaca dupa niste lucruri deja impuse. Ciolacu doreste ceea ce i se spune ca trebuie sa doreasca. Noi, ca partid, am ramas siderati, inclusiv cu propunerea de premier. Cum sa mergi la Cotroceni cu Remus Pricopie? Pai, nu stim cine e Remus Pricopie? Chiar asa am ajuns, sa jucam pe fata cu Sistemul?”, a declarat Stefanescu la Antena 3.

„Tu, ca PSD curajos, te duci cu Serban Nicolae prim-ministru si joci inclusiv cartea suspendarii. Dai dovada de curaj in fata electoratului tau, te lupti pentru voturile astea si o faci cu toate parghiile democratice, pana la capat, mai ales ca ai majoritate. Lucrurile sunt simple. CCR spune clar ca presedintele nu e decident in a numi premierul, ci doar mediator. Nesocotirea Constitutiei inseamna incalcarea statului de drept, despre care tot vorbesc ei”, a mai sustinut Stefanescu.

El a mai spus ca si Olguta Vasilescu este buna de premier.

„Anticipatele au sens doar cand partidele nu pot forma o majoritate. Tu ai majoritate, in momentul de fata, deci poti sa vii cu un om din partid, cum e Serban Nicolae, cum e Olguta, cum sunt altii, hotarati si curajosi, si sa joci cartea asta – «Domnule, daca incalci Constitutia, jucam si cartea suspendarii!». Ca ne iese, ca nu ne iese, dar macar o anunti, sa vada si adversarul tau politic, in mod democratic, ca tu joci toate cartile pe care le ai si le iei in serios si nu faci blat”, a adaugat Stefanescu.

Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a declarat ca luni va depune sesizarea catre Curtea Constitutionala cu privire la desemnarea, pentru a doua oara, a lui Ludovic Orban in functia de premier de catre presedintele Klaus Iohannis. Ciolacu spera astfel sa saboteze declansarea alegerilor anticipate.

„Va fi depusa cu certitudine maine (sesizarea catre CCR – n.r.). Un singur lucru o sa invoc astazi din aceasta sesizare: domnul Orban este prim-ministrul desemnat din nou, el fiind prim-ministrul interimar, sau demis, a ramas interimar. Va rog frumos sa imi spuneti dumneavoastra ce forta politica sau ce parlamentar a anuntat ca va vota cu domnul Orban in Parlament? E o mascarada.

In aceeasi sedinta l-au propus prim-ministru sa fie desemnat de catre presedintele Romaniei domnul Orban si in aceeasi sedinta au hotarat, prin vot politic, ca nu o sa-l voteze. Sa imi explice si mie cum vad ei aceasta interpretare constitutionala si mai ales cum poti sa desemnezi o persoana pe care nimeni pana acum nu a spus ca o s-o voteze. Presupun ca CCR o sa ne lamureasca”, a afirmat duminica Ciolacu, intr-o conferinta de presa, la finalul Conferintei extraordinare a PSD Bucuresti.

El a adaugat ca acest subiect va fi discutat luni in Comitetul Executiv National al partidului.

Intrebat daca parlamentarii PSD vor boicota sedinta in care va fi supus votului guvernul Orban, Ciolacu a spus: „Daca depunem sesizare, ca sa fim consecventi, ar trebui sa asteptam totusi raspunsul, sa vedem daca este constitutional sau cineva a declansat un conflict de natura juridica constitutionala”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: